IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаи съветват: Винаги оставяйте жабката отворена!

Така крадците ще се убедят, че няма нищо ценно в автомобила ви

Портфейл с пари, мобилен телефон или скъпи дизайнерски очила. Много шофьори обичат да ги скриват в жабката на автомобила. Полицията в Германия посъветва никой да не го прави. А жабката винаги да стои отворена, когато не сте в колата.


жабка


През миналата година в Германия не е имало ден без оплакване, че крадци са разбили автомобил. Полицейските управления дори не смогват да приемат всички жалби. В началото на юли в Лудвихсбург шофьор е мислил, че в жабката е безопасно за ценностите му и... органите на реда все още търсят извършителя и вещите.

Сега полицията в Германия отправи призив към шофьорите: „Оставяйте жабката отворена!“ Задължително вратите трябва да са заключени, а прозорците - затворени. Но крадците трябва ясно да виждат, че в автомобила няма ценности. Статистиката на автомобилните престъпления в страната ясно показва, че целта почти винаги е жабката.

Всеки, който често паркира колата си на улицата, пред гаража или на паркинг, обикновено не е застрахован. Шофьорите обаче могат да предприемат конкретни мерки, за да се предпазят от евентуална кражба. Затова полицаите съветват - паркирайте на добре осветено, оживено място и винаги заключвайте автомобила си.

Ако имате гараж, винаги трябва да паркирате колата си там. Не оставяйте видими ценности в колата. Когато паркирате, вземете всички основни вещи със себе си или ги приберете далеч от погледите на външни хора. Отворете жабката и се уверете, че не сте оставили никакви ценности вътре. Оставете жабката отворена, когато излизате от колата, за да е ясно на престъпниците, че няма какво да вземат.

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Български гражданин ( преди 3 седмици )
    Да си оставя и багажника отворен, сигурно и вратата на гаража?Да взема да си оставя и последното извлечение на дебитната ми карта да ми видят стотинките, а?!Вместо да вземат да експулсират наглите мигранти извън Европа кой от къде е, те ми вкарват м***лоумни закони!И после някой, като ми иаже, че в Германия се живеело добре.Айде де!
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #11 ( преди 9 месеца )
    Поканените по Бавария не са много, това са мои виждания. Възможно е да не са меродавни. Нагоре са в пъти повече.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    по-добре ще бъде ако ( преди 9 месеца )
    направо си оставите и вратите отворени за да е по-удобно за крадеца да влезе и да се убеди че наистина няма нищо. деграданти
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    До9 ( преди 9 месеца )
    Хахаха живеел 20 г в Бавария и не знае че нещата не са същите както едно време. Я кажи къде живеят поканените от Меркел индивиди? Навсякъде са и ако наистина живееш в немско трябва да го знаеш добре а не да ми се правиш на голяма работа. Следиш ли средствата за масова информация? Там казват, че престъпността е скочима с 300% от 2018 г до сега. Така че не ми говори как си оставяш колата отключена и никой не пипал.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Къде в Байерн? Аз съм в Мюнхен от 22 г. Живял съм къде ли не. Да си оставяш колата незаключена може само в селата. Явно си в някое село. Ела в Мюнхен, остави си колата и после ела да разправяш, че не е пипана. То зависи и от колата де. Ако си с Гоуф 3-4 или друга немска талига, можеш спокойно да оставиш 1 млн.и да си спокоен, че никой няма да ги пипне.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до 7 ( преди 9 месеца )
    И къде точно в Германия е това "яко" крадене??! Не знам за тебе, но аз живея към 20 години в Байерн /по нашенски Бавария/ и отдавна отвикнах да заключвам колата нощеска! То зависи и от квартала, де - спор няма!
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До #5 ( преди 9 месеца )
    Спри да дишаш лепило или там на каквото си и ще видиш, че касетофона си е още там в тоалетната, която ползваш за подвижно жилище. Явно си паркирал до заведение от което ползваш безплатен нет и пишеш глупости.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    В Германистан се краде яко. Катализатори, огледала, фарове, мигачи, цели централни конзоли, бензи, нафта и какво ли не. Нещата са сериозни и сега това с жабките е върха на глупостта. Следващото ще е жените да ходят без ***, за да могат да бъдат проверявани, че не са девствени. Баси докъде я докарахме работата...
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Ако може оставяйте и ключовете/картата в колата че да не се мъчат нашите хора да ви копират картата и по-бързо да си приберам процента ...
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    TheSaint ( преди 9 месеца )
    Преди 4 месеца ми счупиха стъклото и ми откраднаха касетофона посред бял днес на локалното на бул. "Цариградско шосе".Направо ме върнаха в 90-те!