IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицаи съветват: Винаги оставяйте жабката отворена!

Така крадците ще се убедят, че няма нищо ценно в автомобила ви

Портфейл с пари, мобилен телефон или скъпи дизайнерски очила. Много шофьори обичат да ги скриват в жабката на автомобила. Полицията в Германия посъветва никой да не го прави. А жабката винаги да стои отворена, когато не сте в колата.


жабка


През миналата година в Германия не е имало ден без оплакване, че крадци са разбили автомобил. Полицейските управления дори не смогват да приемат всички жалби. В началото на юли в Лудвихсбург шофьор е мислил, че в жабката е безопасно за ценностите му и... органите на реда все още търсят извършителя и вещите.

Сега полицията в Германия отправи призив към шофьорите: „Оставяйте жабката отворена!“ Задължително вратите трябва да са заключени, а прозорците - затворени. Но крадците трябва ясно да виждат, че в автомобила няма ценности. Статистиката на автомобилните престъпления в страната ясно показва, че целта почти винаги е жабката.

Всеки, който често паркира колата си на улицата, пред гаража или на паркинг, обикновено не е застрахован. Шофьорите обаче могат да предприемат конкретни мерки, за да се предпазят от евентуална кражба. Затова полицаите съветват - паркирайте на добре осветено, оживено място и винаги заключвайте автомобила си.

Ако имате гараж, винаги трябва да паркирате колата си там. Не оставяйте видими ценности в колата. Когато паркирате, вземете всички основни вещи със себе си или ги приберете далеч от погледите на външни хора. Отворете жабката и се уверете, че не сте оставили никакви ценности вътре. Оставете жабката отворена, когато излизате от колата, за да е ясно на престъпниците, че няма какво да вземат.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до №3 ( преди 9 месеца )
    еми просто си я отваряш и така я оставяш. Изгледай видеата и ще видиш как хората са си я оставяли отворена. Така поне не са им разбивали стъклата!
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 9 месеца )
    И как да оставя вратата на комбито отворена? Високо горе? Защото се заключва автоматично, заедно с останалите. Или пък да оставя колата изцяло отключена?
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    В Калифорния имаше тенденция хората с комбита и СЮВ-а да оставят вратата на багажника отворена, за да покажат на крадците, че няма какво да се краде.Ако не вярвате проверете в тубата - пълно е с видеа.В Германия сега са жабките, по някое време ще искат направо колата да оставяш отворена, за да не ти я разбиват.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Едно време крадяха основно касетофони и ако видят някоя по скъпа дамска чанта. Сега младите сигурно дори не знаят какво е касетофон. В днешно време ако някой тръгне да ви разбива колата съдържанието на жабката ще е последната му грижа! По вероятно е да пробва да вземе цялата кола.