IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече ще глобяват заради безцелна разходка с кола

Санкцията от 100 евро заплашва и мотоциклетистите

Разходките с автомобили звучат много примамливо за много шофьори, но в Германия те вече могат да им донесат и неочаквани глоби, ако пътуват без конкретна дестинация. Същото се отнася и за мотоциклетистите, става ясно от новите мерки, предприети от Федералното министерство на цифровите въпроси и транспорта, цитирани от авторитетното издание Focus.de.


разходка с кола


Налагането на санкции вече ще се фокусира не върху типа превозно средство, а върху шума и замърсяването, които причинява. Затова и безцелното шофиране в населени места да бъдат наказвано с глоба до 100 евро. За да бъде избегнато наказанието, шофьорът трябва да има готов отговор за дестинацията на пътуването си.

Според правилника за движение в Германия, на шофьорите им е строго забранено да оставят двигателите на превозните средства да работят без необходимост, тоест докато са спрели някъде, а също така и да затварят вратите на автомобилите си прекалено шумно. Последното може да доведе дори до по-висока глоба от превишената скорост.

Новите разпоредби засягат не само шофьорите на автомобили, но и водачите на мотоциклети. Казано по друг начин - спокойното неделно шофиране в града се превръща в престъпление, ако не се пътува до конкретна дестинация.

0 от 500
  • #10
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    До 6. Не съм съгласен, но не искам да подхващаме тема като за електромобили :-) Разбирам твоята гледна точка, но според мен, основния проблем е, че политиците се опитват да решават всички проблеми чрез рестрикции. Напр. - не се строят паркинги, а се ограничава броя автомобили и т.н. а взимат с удоволствие данъците и акциза.
  • #9
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Оф, сигурен съм, че имаше една дума, описваща невъзможността хората да се предвижват свободно. Нещо беше свързано със "замък" ли, с "крепост" ли. Някой друг дали я знае?
  • #8
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Идиоти с власт! ( преди 1 месец )
    "Демократичният" фашизъм не си поплюва!След някоя година следва забрана и на дишането без причина!
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това трябва да е някаква партенка и "кликбейт" новина! Не, че не е възможно да е вярно, но дори и там не са чак толкова .....
  • #6
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До 5 ( преди 1 месец )
    Нека не гледаме черно-бяло. Всяко нещо си има нюанси "Затова и безцелното шофиране в НАСЕЛЕНИ МЕСТА" трябва да се запитаме, дали е по-добре да ходиш по центъра с автомобила само когато имаш истинска нужда или въобще да не можеш да ходиш с автомобил до центъра дори да имаш нужда. И двете са възможни и напълно законни. В България действат по втория начин, защото нямаме съвест за първия. В Германия ще се пробват с първия и ако не проработи ще минат по класическия втори - знак забранено влизането.
  • #5
    31 rate up comment 5 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Този закон е ограничаване на правото на придвижване по желание на политиците. Сега е за екология, утре по друга причини. Изобщо не съм убеден, че някой има право, в границите на държава, да ме пита къде отивам. Правото на придвижване е основно човешко право
  • #4
    17 rate up comment 3 rate down comment
    До две ( преди 1 месец )
    По-скоро да ги накара да се замислят. Защото ще е малоумно, да се оставиш да те глобят. Като му кажеш че си тръгнал да си търсиш ... Риза, гуми за колата, матрак презерватив или цигари през нощта или още хиляди причини които не е задължително да са вярни. Полицая няма как да провери дали го лъжеш или не.
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    вие чувате ли се ( преди 1 месец )
    с тия цени на бензина какво ще рече безцелна ? кой ще ти излиза безцелно с колата да се "разхожда"
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Туй е по-смислена мярка за намаляване на замърсяването от електрическите коли и ако наистина хората се уплашат, че ще ги глобят за безцелно шляене, ще има файда. Само дето е фантастика да се случи. Ама за блъскане вратите може и да ги стрижат.
  • #1
    34 rate up comment 8 rate down comment
    iiiiiiiiiii ( преди 1 месец )
    *** простата държава.Ей направо ми вдигат нервите тез улифрени.Най силната икономика в европа същевремено най смотаната държава