IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите с най-голям пробег

Европейските производители са в луда надпревара с американците, водени от Tesla

Неотдавна идеята електрическа кола да може да измине повече от 400 мили (643 километра) с едно зареждане беше нечувана. Само гигантът Tesla предлагаше кола с такъв пробег, като седанът Model S можеше да измине 650 км.
 
Но с напредването на технологията при батериите този обсег далеч не е само територия на американците. Куп европейски марки го постигат, като вече след отличниците има SUV-ове и дори луксозни екземпляри.
 

Електромобилите с най-голям пробег (ГАЛЕРИЯ)

 

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Да налея малко масло в огъня, електромобил който не се ползва губи част от енергията в батерията, също така на станцията никога, ама никога не зареждате без загуба, реално ефективността е около 80% и останалото отива на вятъра.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Така казва производителя.На практика е пробега е наполовина.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 месец )
    #3, твоите колеги, които са си купили Polestar 2 (колко на брой са, че в България я има 10 бройки от модела, я не, та чудно ще ми е да имаш двама или повече колеги с Polestar 2), от фейслифта с голямата батерия на задно ли са (доставките почнаха преди по-малко от половин година) или са с някои от другите модификации отпреди фейслифта?
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 и 4 ( преди 1 месец )
    А пробвали ли сте да заредите 65 и съответно 70 литра? Защото моята дори когато я карам в резерва и показва че остават 20-30 км да свърши горивото, събира близо 10 литра по-малко отколкото е по каталог. Обикновено сипвам когато останат около 100 км пробег И всеки път се пълни догоре с различно количество гориво.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 3 моята е с 65л. и реално към 900 км в зависимост от натоварване и качествено гориво.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Е-5008 и Е-3008 за момента са само обещания. За Полестар-2 имам колеги, които едвам минават и 400км. Като цяло тези цифри дадени от прозиводителя са също толкова "верни" колкото и дадените за ДВГ. Това е при някакви оптимални условия, които реално не съществуват. На моята по каталог е 5/100 разход, и 70л бака (т.е 1200км поне), но реално 800-850 (смесено с превес извънградско0
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Електромобилите с най-голям пробег Европейските производители са в луда надпревара с американците, водени от Tesla" Отново говорите за неща от миналото, като се опитвате да направите внушението, че това е тенденция за бъдещето. По ирония на съдбата, Тесла доброволно излезе от това състезание още преди 2 години. Първоначално щеше да има Тесла модел s с 1 000 км пробег заедно се си излизането на Plaid. Но прецениха, че утежняването на автомобила е безсмислено и наблегнаха на бързото зареждане.
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Кой нормален човек ще спира за 30 минути след като може да зареди същите километри за два пъти по 10 минути?