IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите с най-голям пробег

Европейските производители са в луда надпревара с американците, водени от Tesla

Неотдавна идеята електрическа кола да може да измине повече от 400 мили (643 километра) с едно зареждане беше нечувана. Само гигантът Tesla предлагаше кола с такъв пробег, като седанът Model S можеше да измине 650 км.
 
Но с напредването на технологията при батериите този обсег далеч не е само територия на американците. Куп европейски марки го постигат, като вече след отличниците има SUV-ове и дори луксозни екземпляри.
 

Електромобилите с най-голям пробег (ГАЛЕРИЯ)

 

0 от 500
  • #71
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Чук ( преди 4 седмици )
    Евро и америпедерите дкоро ще молят чичката Си да бачкат на ишлеме)))))
  • #70
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 68 ( преди 4 седмици )
    Въобще не смятам да ти влизам в обяснителен режим. Всичко което казах досега съм го казвал и преди но заради липсата на критично мислене, не сте разбрали. Не смятам да споделям повече лична информация защото и тази ви е много. Хайде да се прехвърлим от моята личност, отново на личностите на Нютон и Айнщайн, които смятате за по-глупави от вас и ни обвинявате че нищо не разбираме с тях, защото във вашите учебници пише друго и като умножите мощност по време пак получавате мощност.
  • #69
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Щях да съм вътре с половин милион дори да имаше електрически микробуси и камиони тогава. Знаеш ли колко струваше фотоволтаичната ми система която в момента струва около 2 000 лв а аз купих за около 3000 лв преди 4-5 години? Тогава струваше 15-20 000 долара и стига за 15 000 км. Имаше 10 години гаранция. Но както винаги когато ти говорят за 2050 година тия поглеждаш през терасата и казваш това не го виждам, следователно няма как да стане.
  • #68
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 седмици )
    МитЕ,давай сега да кажеш колко щеше да спестиш от гориво,за въображаемите 1 милион километра с електромобил и зареждане от фотоволтаика на покрива.
  • #67
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 4 седмици )
    Из пат каняк,къде ги въртиш километрите,на плейстейшън.
  • #66
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Ако те успокоява, сега като въртя пет пъти по-малко километри от тогава, под 20 000 км не падам. Само че няма да си купя баничарка както ми препоръчва турбо, както за личен така и за служебен автомобил, че и за кемпер за микробус за автобус и за представителен автомобил вършела работа. Не мерси. Пък даже и да съм си я делил с жената за да нямам втори автомобил. Или пък да си давам личния автомобил да ми го ползват служебно да ходят за материали или да си свършат работа!Все от своята камбанария
  • #65
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster=idiot ( преди 4 седмици )
    Из пат каняк, хитрата сврака с двата крака.Не ми излиза сметката за електромобил,карам малко километри.Сега ново двайсет,преди 10 години направил милион километра.
  • #64
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Само за информация, милион километра бяха навъртяни още преди десетина години. При това повечето НЕ са с лек автомобил. Катерил съм Шипка с над 5 т микробус фургон с мощност само стотина коня без проблеми и карането на Турбо на втора с баничарка 90 коня на пълна мощност може само да ми оправи настроението и без да смятам нищо да му кажа, че говори пълни глупости. Повечето ми знания съм ги придобил заради решаване на реални проблеми чрез практически опит, а не в училище. Ученето е за цял живот
  • #63
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Сега накратко - спомняш ли си, че преди се занимавах с разносна търговия и съм казвал че ако тогава е имало електромобили щях да карам такъв заради многото километри? Спомняш ли си, че имам поне по 3 автомобила по едно и също време и си карам личния автомобил най-рядко и затова минава само 10 000 км? Спомняш ли си, че редовно когато и да ми кажете, че съм на дивана, 10 мин. по-късно в youTube вече има видео в което чрез запис на екрана се вижда че пиша (диктувам) мнението някъде из България?
  • #62
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 62 ( преди 4 седмици )
    Вече 1000 пъти повторих, че функционалната неграмотност не прощава но нямам никакви очаквания, че функционално неграмотен ще разбере дори това. Ако в едно изречение не ви синтезират цялата полезна информация А ви я кажат в няколко изречения е абсурд да я разберете. Смях се с глас, като четох отново коментарите в която сме обсъждали изкачването на Шипка, където в отделни коментари дадох където в отделни коментари дадох денивелация, дължина в км, начин за смятане на мощност и не ги разбрахте!