IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Outlander се завръща като PHEV със 100 км пробег на ток

Новата версия на първия plug-in хибрид в света получава и други подобрения в задвижването

Първият в света plug-in хибриден SUV ще има второ поколение преди края на годината. Японският производител Mitsubishi обяви предстоящо излизане на пазара на Outlander PHEV, моделна година 2025, който ще може да изминава около 100 км само на електричество.


Mitsubishi Outlander


По различни причини марката с трите диаманта в емблемата с пускането на новата версия на популярния си SUV, но сега съобщава, че поръчки за него ще се приемат от лятото. Именно първото поколение на Outlander PHEV предизвика сензация на пазара, защото това беше беше първият plug-in хибриден SUV в света, който накара и останалите производители да започнат да разработват подобни автомобили.

Успехът на японците беше огромен, като те продадоха 250 000 бройки от модела заедно с Eclipse Cross PHEV на европейския континент. И двата SUV са оборудвани с технология, която е собствена разработка на Mitsubishi и не е споделена с партньорите в алианса Nissan и Renault.


Mitsubishi Outlander


Plug-in хибридната система на Outlander PHEV разчита на 2,4-литров четирицилиндров бензинов двигател, който отговаря за задвижването на предните колела, действайки и като генератор на енергия за двата свързани електрически мотора, единият на предната ос (115 к.с.) и друг на задната със 136 к.с. Съвкупната мощност е 250 к.с.

Подобренията по кросоувъра включват и промени в система за задвижване на всички колела „S-AWC“ на Mitsubishi, който при новия Outlander PHEV ще получи различни режими на шофиране. С помощта на въртящ се контролер водачът може да избере режими „Нормално", „Асфалт", „Чакъл", „Сняг" и „Кал" - към които се добавят още два, които съответстват на работата на хибридна система - „Еко" и „Пауър" за изпреварване.


0 от 500