IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hertz изгони шефа си, задето поръчал 100,000 Tesla

Компанията се чуди какво да прави електромобилите си, които клиентите подчертано избягват

През 2021, току-що излязлата от тежко финансово затруднение Hertz направи огромен залог за електрическото бъдеще, като поръча 100,000 електромобила от Tesla. Това решение се оказа толкова катастрофално, че в крайна сметка доведе до принудителната оставка на главния изпълнителен директор на компанията Стивън Шер тази седмица.
  
   
Hertz, Стивън Шер
  
    
Опитът от последните години показа, че клиентите нямат особено желание да наемат електрически автомобили, за да не си създават главоболия със зареждането им. В същото време колите на Tesla се оказаха значително по-скъпи за поддръжка от всички конвенционални модели, с които разполага Hertz. Накрая компанията се принуди да анулира последната част от поръчката си, както и планираната покупка на електрически автомобили Polestar, и да обяви за продажба 20,000 от своите Tesla на много ниски цени. Акциите на Hertz, които навремето поскъпнаха драматично след обявяването на "електрическия" курс, сега се търгуват за едва 20% от стойността си през 2021. Затова и Шер бе принуден да се оттегли от поста.

Необичаен е и изборът на неговия наследник: Джил Уест, доскорошен ръководител в Cruise, поделението за автономни автомобили на General Motors. Самата Cruise се оказа голямо разочарование, след като бе принудена да прекрати тестовата си програма в Калифорния.

Важно е да уточним, че американският Hertz е съвсем различна компания от международния, който е представен в България чрез гръцкия си франчайз.
  
   

 

0 от 500
  • #30
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Кольо ( преди 1 месец )
    Аз само се забавлявам тук. Нямам много работа днес. Обичам да се информирам за всякакви автомобили. Също така обичам да коментирам. Уважавам мнението на всеки.
  • #29
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Кольо ( преди 1 месец )
    Всъщност отворих този клип и напълно загубени 11 секунди от живота ми. Не разбирам какво показва/доказва. Всеки може да качи видео в youtube.
  • #28
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    МитЕ, те "гениите" винаги са неразбрани.Повечето завършват земния си път в усмирителна риза.
  • #27
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Кольо ( преди 1 месец )
    Може би не съм достатъчно умен, ама не разбирам какво е да си анти-електрик. Всеки гледа възможностите и потребностите си....оп Sorry, да не пропусна така наречените "гъзари" които нито имат нужда, още повече възможност, но коне и екстри да има.... Та...някой хора имат възможност да притежават електрически автомобил, други също имат възможност, ама не искат, трети не разбират технологията, четвърти просто инфраструктурата не им позволява, итн..... всеки си има причина - това не е анти......
  • #26
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 23 ( преди 1 месец )
    По същата причина по която не ми отговарят на инженерните, математическите и дори логическите въпроси. Нито могат да гледат клипове нито да разберат какво ги питам. Например ако сега ги питам щом 20 000 са част от техните автомобили, има ли някаква логическа причина да смятат че Херц са купили 20 000 тесли? Ако бяха разбрали В статията която коментират нямаше да задават толкова глупави въпроси. Ако можеха да гледат клипове, щяха да ги гледат повярвай. Минимум от любопитство и причина да се зая.
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    ама много ви се моля, резидентния теслю няма толкова хапчета
  • #24
    4 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Митичке,не си прави труда да ми снимаш клипове и да ми пращаш линкове.
  • #23
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    МитЕ,защо смяташ,че някой антиелектрик ще прояви интерес към клиповете ти,с които нищо не доказваш.
  • #22
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Тест за антиелектриц ( преди 1 месец )
    В коментар 16 съм задал видео въпрос към всички антиелектрици инженери и професори. Който всъщност е един единствен който няма достъп до YouTube и това ще е доказателството. По закона на вероятностите няма никаква вероятност толкова много години да вярват във вечния двигател, да не могат да смятат проценти и да не правят разлика между мощност и енергия и за капак всички да нямат достъп до YouTube и да не могат да изгледат 10 секунден клип. Дали са много или един?
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Докато не направят процеса по зареждане съпоставим като време и удобство със ДВГ няма как да се ползват за рент-а-кар. Едно е личен автомобил и адаптирането към мрежата / времето за зареждане, съвсем друго е на човек който не е пипал електричка да му връчиш една и да се чуди къде се пъха кабела.