IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не стават: Hertz спешно разпродава 20,000 електромобила

Гигантът искаше да купи 100,000 Tesla, но е размислил заради твърде скъпите ремонти и ниския интерес от клиентите

Само две години след като обяви план да закупи 100,000 електромобила от Tesla и 65,000 от Polestar, гигантът в областта на рент-а-кар услугите Hertz се отказва от тях. Компанията е заявила пред регулатора намерението си да разпродаде 20,000 от наличните си електромобили на северноамериканския пазар. Причините: твърде високи разходи за ремонти и слаб интерес от страна на клиентите. С приходите от разпродажбата Hertz възнамерява да закупи автомобили с двигатели с вътрешно горене.
  
   
Tesla Model 3, Hertz
   
    
Според американски медии Hertz толкова бърза да се раздели с електрическата си флотилия, че предлага електромобилите на много изгодни цени. В момента за продан са обявени 548 бройки Tesla Model 3, като някои от тях са на цени под 20,000 долара.

Hertz все пак подчертава, че ще продължи да изпълнява стратегията си за електрическа мобилност и да предлага на клиентите широк избор от автомобили. Освен това фирмата планира да разшири собствената си зарядна инфраструктура в Съединените щати. Трябва да добавим, че американският Hertz няма пряка връзка с българското поделение на компанията, което е с гръцки собственици.
  
  

 

 

0 от 500
  • #62
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    нО .. НО КАК! Нали нямаше ремонти? Нали се изпалщаха от самосебе си и посел ти носеха пари?
  • #61
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до 61 ( преди 3 месеца )
    Дилъра, викаш...а защо не кажеш коя е била марката? Да поставиш всички електромобили под общ знаменател е все едно да кажеш, че Тойотка Айго е същото като S класа...Има една марка, която се използва успешно като полицейска кола и като такси, и тя е Тесла. Всичко останало е като да си удряш собствените яйца с тухла...
  • #60
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Брюксел ( преди 3 месеца )
    В Белгия пробваха да наложат електричките в полицията.На втория месец се отказаха и ги върнаха на дилъра.
  • #59
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Тези са им били нужни две години за да се усетят,че електромобилите не стават.
  • #58
    10 rate up comment 2 rate down comment
    младен ( преди 3 месеца )
    Ако електричките поевтинеят двойно барабар с тока за зареждането им може да потръгнат. Ама като гледам обратното става така че...
  • #57
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    МитЕ,от Херц не се интересуват от твоето мнение.Разпродават Тесли на поразия,защо не си купиш?
  • #56
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ей Тургенев,прочел ли си поне една книга?
  • #55
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    До 61, 62, 63, 64,Къде ги прочете тези неща в статията, не разбрах. Там пише точно обратното.
  • #54
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    (Продължение) Голям проблем за стандартния им бизнес модел беше, че са поискали отстъпки от Тесла, но те са им казали да си поръчват през сайта като всички други. Въпреки това, обаче, и въпреки високите цени през 2022, явно Тесла носи добра печалба на Херц.
  • #53
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    (продължение) Освен това казва, че планира да намали флотилията си от електромобили с 1/3, а не изцяло. Това означава, че очевидно за останалите 2/3 има търсене и те носят печалба. Причината за всичко това е, че през 2022 Херц в САЩ фалира и като част от спасителния план новият шеф предложи Херц да стане изцяло електромобилна компания. Очевидно, това решение не беше много смислено както за тогава, така и за сега, но е факт че решението да заложат на ток ги спаси. Просто 100% беше безсмислица.