IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не стават: Hertz спешно разпродава 20,000 електромобила

Гигантът искаше да купи 100,000 Tesla, но е размислил заради твърде скъпите ремонти и ниския интерес от клиентите

Само две години след като обяви план да закупи 100,000 електромобила от Tesla и 65,000 от Polestar, гигантът в областта на рент-а-кар услугите Hertz се отказва от тях. Компанията е заявила пред регулатора намерението си да разпродаде 20,000 от наличните си електромобили на северноамериканския пазар. Причините: твърде високи разходи за ремонти и слаб интерес от страна на клиентите. С приходите от разпродажбата Hertz възнамерява да закупи автомобили с двигатели с вътрешно горене.
  
   
Tesla Model 3, Hertz
   
    
Според американски медии Hertz толкова бърза да се раздели с електрическата си флотилия, че предлага електромобилите на много изгодни цени. В момента за продан са обявени 548 бройки Tesla Model 3, като някои от тях са на цени под 20,000 долара.

Hertz все пак подчертава, че ще продължи да изпълнява стратегията си за електрическа мобилност и да предлага на клиентите широк избор от автомобили. Освен това фирмата планира да разшири собствената си зарядна инфраструктура в Съединените щати. Трябва да добавим, че американският Hertz няма пряка връзка с българското поделение на компанията, което е с гръцки собственици.
  
  

 

 

0 от 500
  • #52
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    (Продължение) В изявленията си, Херц никъде не споменава 90% от твърденията в горната статия. Те са измислица, очевидно злонамерена, вероятно на московското издание, от които преписват нашите. Единственото, което Херц хазва е, че продажбата ще стане постепено през цялата 2024 г. и колите ще продължават да се отдават през това време. Освен това не казва, че ще ги заменя с ДВГ, а че "част от приходите от продажбите ще се използват за закупуване на ДВГ, за да задоволят търсенето на такива".
  • #51
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Като гледам никой тук не е коментирал стандартния бизнес модел на Херц и другите подобни компании. Те купуват чисто нови автомобили, обикновено със сериозни отстъпки, а понякога производителите правят за тях специални нива на оборудване (разбирай голи като пушка), които иначе не се предлагат на частни лица. След макс. 2 години продават колите. В САЩ, типичният период е 1 г. В момента Херц разпросава първите Тесли, които закупи през 2022 г. - точно както прави с всичките си коли.
  • #50
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    60-ти коментар за мен давайте да се надпреварваме за 80. Нивото на дискусията се очертава да е добро с много отрицателна стойност. Точно по ваш вкус! Накрая да излезете от дискусията с отрицателни мисли и да сте забравили и малкото полезна информация която е имало в главата ви, защото сте повярвали на някоя лъжа която ви отдалечава от реалността
  • #49
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    ""Най-умният винаги отстъпва" каква велика мисъл! Тя обяснява причината за господството на глупостта в света. Мария фон Ебнер-Ешенбах"
  • #48
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Хаххаха ( преди 3 месеца )
    Великите перални пропадат всеки ден.
  • #47
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Anonymous ( преди 3 месеца )
    Митично прецакалият се с електрокар пак е на амбразурата.Спокойно, момче. Ти си се прецакал, но благодарение на твоя пример много други ще се спасят.
  • #46
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Откъде пари в Митичния за Тесла.
  • #45
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Бустер,още ли не си разбрал.Забавляваме се с теб.
  • #44
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 месеца )
    Очакваме бустера най после да си купи Тесла.
  • #43
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Мити4ен мислителю,само спамиш.Защо смяташ,че тази поговорки са валидни за теб,мислителю?