IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hertz изгони шефа си, задето поръчал 100,000 Tesla

Компанията се чуди какво да прави електромобилите си, които клиентите подчертано избягват

През 2021, току-що излязлата от тежко финансово затруднение Hertz направи огромен залог за електрическото бъдеще, като поръча 100,000 електромобила от Tesla. Това решение се оказа толкова катастрофално, че в крайна сметка доведе до принудителната оставка на главния изпълнителен директор на компанията Стивън Шер тази седмица.
  
   
Hertz, Стивън Шер
  
    
Опитът от последните години показа, че клиентите нямат особено желание да наемат електрически автомобили, за да не си създават главоболия със зареждането им. В същото време колите на Tesla се оказаха значително по-скъпи за поддръжка от всички конвенционални модели, с които разполага Hertz. Накрая компанията се принуди да анулира последната част от поръчката си, както и планираната покупка на електрически автомобили Polestar, и да обяви за продажба 20,000 от своите Tesla на много ниски цени. Акциите на Hertz, които навремето поскъпнаха драматично след обявяването на "електрическия" курс, сега се търгуват за едва 20% от стойността си през 2021. Затова и Шер бе принуден да се оттегли от поста.

Необичаен е и изборът на неговия наследник: Джил Уест, доскорошен ръководител в Cruise, поделението за автономни автомобили на General Motors. Самата Cruise се оказа голямо разочарование, след като бе принудена да прекрати тестовата си програма в Калифорния.

Важно е да уточним, че американският Hertz е съвсем различна компания от международния, който е представен в България чрез гръцкия си франчайз.
  
   

 

0 от 500
  • #70
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Как да се обясни на човек лишен от всякаква емпатия логика и технически и икономически познания, че за да се стигне до данък върху тока произвеждан от фотоволтаиците за собствени нужди, предишните стъпки са да се вдигнат цените на тока който си купуваш от посредници като ги обложат с данъци както в Германия, която произвежда най-евтината енергия но гражданите и плащат най-скъпо за нея? Но най-голямата част от цената е такса пренос, от която така или иначе ще пестиш от фотоволтаиците на покрива.
  • #69
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Ти си функционална неграмотния, защото отново потвърждаваш няколко поговорки. Като тази за вуте, който като го попитали какво желание искат да му изпълнят си пожелал да умре кравата на съседа и казал че не сака той да е добре, а съседа да е зле. Както и баснята за казана на българите в ада който няма нужда от пазач защото ако някой тръгне да излиза, другите го дърпат обратно в казана. Ти му разправяш, да внимава какво си пожелава а той казва че ще избере този който ще вдигне тока и се радва.
  • #68
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Злобюле, адреналинката електричка пак ли функционална неграмотност.Ти твърдиш че светът ще бъде залят от евтина електрическа енергия.Аз твърдя че това няма да се случи.Точно на фотоволтаиците на покрива ти за собствена употреба ще ти сложат такса "слънце".Къде ти повтарям думите, злобюле?
  • #67
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 1 месец )
    На моят чекист електрика митбъстъра не му действа.
  • #66
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Гостенино, Пак ли повтаряш моите думи и се правиш на умен, че не си съгласен с мен? Колко пъти да ти обяснявам, да внимаваш какво си пожелаваш защото може да ти се случи. Вече се е случило в Германия и някои други страни, като това даже не се отнася за фотоволтаиците, А за такси и данъци върху всичката електрическа енергия. Точно затова на германците им е по-евтино да си произведат тока отколкото да си го купят на отрицателна цена. Цените на тока в Европа са почти еднакви навсякъде за съответния
  • #65
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Някоя снимка няма ли да публикуваш?Верваме ти!
  • #64
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Дори да си сложиш фотоволтаични панели на покрива,пак ще ти измислят една камара данъци и такси на "безплатното слънце" и пак ще си приберат своето.Безплатно е само сиренцето в капана за мишки,но те плащат с живота си.
  • #63
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До всички ( преди 1 месец )
    Евала. Една тема в която да няма *** коментари !Аз си мисля че е прекалено рано за електрички Иначе точно днес си взех теслата У . НО я купих поради разни причини
  • #62
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Злобюле,разсъждаваш като наивно дете.Дори светът да бъде залят от евтина електрическа енергия,за нас пак ще е скъпо.Алчния дебел чичко търговец посредник ще ти продава скъпо,нищо че е купил електроенергия за 0,02 лв/квтч от производителя с фотоволтаиците.Такса пренос,достъп, задължения към обществото,ДДС,акциз допълнително ще оскъпи цената на електроенергията.
  • #61
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    От Херц да вземат да поканят нашия специалист електрика на работа.