IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda6 ще предлага избор от 5 двигателя

Следващото поколение на седана излиза на пазара догодина

Японският производител Mazda системно разширява своята линия CX с надлъжно разположен двигател и задвижване на задните колела. Започна с пускането на кросоувъра от среден размер CX-60 през 2022 г., а тази година към него ще се присъедини и CX-80, който ще получи три реда седалки. Марката обаче не е забравила и седаните си, като новото Mazda6 ще излезе на пазара догодина, съобщава BestCarWeb.


Mazda6


Първоначално се предполагаше, че новата „шестица“ ще бъде първият модел от семейството CX, но изглежда ситуацията се е променила. Mazda все още предлага сегашното поколение на седана на редица пазари, докато наследникът ще бъде насочен основно към Северна Америка. И той ще трябва да затвърди имиджа на марката като премиум-производител, тъй като това не може да стане само с гама от кросоувъри.

Японското издание публикува и някои характеристики на новата Mazda6. Размерите на седана ще бъдат дължина от 4900 мм, широчина - 1890 мм и височина - 1450 мм, с междуосие от 2870 мм.


Mazda6


Новият седан ще се предлага с избор от 5 задвижващи агрегата. Те включват plug-in хибридно задвижване, базирано на 2,5-литров, редови 4-цилиндров бензинов двигател. Ще има и дизелова версия с 3,3-литров турбо двигател и „мек хибрид“, базиран на същия турбодизел. Специално за американския пазар ще се появи и 3,3-литров, редови 6-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, заимстван от CX-90.

Мощността на следващата Mazda6 ще варира от 185 до 267 к.с. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична. Задвижване - задно или на всички колела. Приблизителната цена на новия модел ще бъде между 30 000 и 43 300 долара.


0 от 500
  • #3
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Друг Гост ( преди 2 месеца )
    Външния дизайн ме кефи
  • #2
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Аз много харесвам автомобилите и даже наскоро ми предложиха изключително изгодно Мазда 3, но живея в малък град, в който като чуят Мазда и посочват град на 100 км. оттук за ремонти. Е, как да си я купя в такъв случай?! Няколко приятели вече опитаха с Мазда тук и след ремонтните саги с липсата на квалифицирани монтьори, ги разкараха.
  • #1
    3 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Уж много фенове на това което предлага Мазда пък продажбите мижави или просто феновете на такива ДВГта са най-вресливи