IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda представи още един нов SUV

С CX-70 японците ще се опитат да отмъкнат клиенти от BMW X5 и Lexus RX

Mazda удвоява SUV-моделите си от среден клас, като представи CX-70, който всъщност представлява нов вариант на CX-90, но с пет места вместо със седем. Новият модел споделя платформата, задвижването и по-голямата част от каросерията си с по-големия си брат, като е позициониран като конкурент на BMW X5 и Lexus RX.


Mazda CX-70


Все пак има някои разлики между двата модела на Mazda. Като за начало, CX-70 е оформен с малко повече спортен дух и повече лъскаво черно в сравнение с хромирания CX-90. Решетката получава черен мрежест дизайн на мястото на яркото покритие на CX-90, а предната броня е различна.

Задната броня също получава нов дизайн, с изкуствени вентилационни отвори в ъглите. Тъмни покрития се появяват върху капаците на огледалата, дръжките на вратите и релсите на покрива, а наличните 21-цолови джанти получават лъскави черни джобове и машинно обработени лица.

Отвътре CX-70 почти напълно повтаря CX-90, като се изключи факта, че няма трети ред седалки. Наличната червена кожа с черна акцентираща ивица се предлага само за новия модел, като се комбинира с черен интериор с контрастни червени шевове на панелите на вратите и волана.


Mazda CX-70


Новият SUV има почти същото оборудване като „баткото“, въпреки че това е първата Mazda, която включва интеграция на Amazon Alexa в информационно-развлекателната система. Това дава гласово управление на някои вградени функции, като управление на климатика и информационно-развлекателна система, и също така се синхронизира с домашно оборудване, поддържащо Amazon.

CX-70 също така разполага с функцията Unresponsive Driver Support като част от своя адаптивен круиз-контрол и функционалност за центриране в лентата. В случая, ако човекът зад волана не реагира на ескалиращ набор от подкани и предупреждения (както в случай на спешна медицинска помощ), колата ще спре постепенно в своята лента и ще активира своите аварийни светлини.

CX-70 използва същите задвижващи механизми като CX-90. Това за 3,3-литров, редови двигател с 6 цилиндъра, произвеждащ 280 к.с. в стандартния си вариант или 340 к.с. в S-версията, както и plug-in хибрид с 323 к.с. В неговата основа е 2,5-литров двигател с 4 цилиндъра, електромотор с 68 кВт/ч и литиево-йонна батерия с капацитет 17,8 кВт/ч.


Mazda CX-70


Задвижването на четирите колела е стандартно, като благодарение на по-ниското си тегло CX-70 ще бъде по-ефективен от CX-90, но все още данни за теглото и разхода на се посочват. Известно е само, че новият SUV ще изминава 50 км на електричество.

Като размери двата SUV на Mazda са почти идентични, а единствената разлика може да дойде от броните, но тя е минимална. Тъй като няма трети ред седалки, CX-70 ще предлага много по-голям багажник, чийто обаче засега не се разкрива.

Японският производител не разкрива и цените на модела, чийто основен пазар е Северна Америка. В Европа Mazda също ще предложи още един SUV, но ще подходи по обратен ред, като към настоящия CX-60 ще предложи 7-местния CX-80.


Още снимки на новия SUV на Mazda - вижте в галерията:


0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Няма топки ( преди 2 месеца )
    Няма. Пишем в по нови теми задачки за котки и като не ни хареса това че питам въпроса за езерото всичко изчезва?
  • #29
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    на стотният ден езерото се е напълнило
  • #28
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Е така де! Предния път условията беше нещо от сорта първият ден една лилия, а всеки ден бройките се удвояват, на щото ни е ден езерото се е напълнило. Кога лилиите са били 50%. Тогава верният отговор беше, че абсолютно всеки ден последния. Сега промени условията, като питаш кога езерото е било на 50% запълнено, като каза КОНКРЕТНО 50% от какво. ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ПИТАШ И УИКИПЕДИЯ. Тогава на калпави въпроси получаваш калпави отговори и се образоваш от тях, за да се правиш на инженер какъвто не си
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Мити4ен,половината,1/2 и 50% от лилиите в езерото е все същото.
  • #26
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Едно условие не можеш да съставиш като хората като ползваш проценти. В предишното условие имаше 99 верни отговора, "инженере'"
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Сега сметни колко да е площта на езерото, ако една водна лилия заема 10 квадратни сантиметра. Така и не научихте да смятате геометрични прогресии и пак излезе перпето мобиле.
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Разгеле мити4ен,след толкова време вдяна.Щом с всеки ден лилиите се удвояват и на стотния ден езерото е пълно,то езерото е наполовина на 99 ден.Ей го Турбо се е сетил веднага.
  • #23
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Сега като промени условието да е 50% от цялото езеро, отговорът вече е само един. На 99-тия ден. В предишното условие питаше кога лилите са били 50%, а те са били 50% отколкото са на следващия ден всеки един ден от първия до 99-тия. Хайде Сега сметни колко да е площта на езерото, ако една водна лилия заема 10 квадратни сантиметра. Така и не научихте да смятате геометрични прогресии и пак излезе перпето мобиле.
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 2 месеца )
    Тесльо, задачата е елементарна,решава се за секунди.За да съм коректен към Гост,ще изчакам първо ти да отговориш.
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 месеца )
    Условието е напълно достатъчно за един ученик от 4 клас.На стотния ден езерото е било пълно.На кой ден е било наполовина???Математик та дрънка.