IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой всъщност е №1 в света за 2023 - Toyota Corolla или Tesla Model Y?

Всичко зависи от това как ще бъдат интерпретирани данните за продажбите

През миналата седмица беше съобщено, че Tesla Model Y е най-продаваният автомобил в света през 2023 г. Toyota обаче вече приключи с изчисляването на своите данни и твърди, че Corolla е заела първото място. Кой всъщност е най-продаваният автомобил за миналата година?


Toyota vs Tesla


Първоначалната информация се основава на данни, събрани от JATO Dynamics, в които се посочва, че отчетът за продажбите на Toyota все още не е потвърден официално. Също така се казва, че има достатъчно данни, показващи неоспоримата преднина на Tesla Model Y.

Сега обаче от Toyota са готови с изчисленията за глобалните си продажби и говорител на компанията обяви през Carscoops, че през миналата година в световен мащаб са продадени „приблизително 944 000 RAV4 и 1,64 милиона Corolla в световен мащаб“.

Броят на RAV4 е доста по-малък от съобщения преди седмица, но този на Corolla е много над очакваното. И така компактният модел на Toyota изпреварва Model Y на Tesla, от който са продадени 1,23 млн единици по света, поне по сметките на JATO Dynamics.

Трябва обаче да се отчете още нещо много важно - Toyota предлага различни версии на Corolla или базирани на Corolla превозни средства по целия свят, включително различни варианти за Китай, както и Corolla Cross, която също влиза в общата бройка.

„Този резултат включва всички автомобили с името Corolla в световен мащаб, в това число Corolla SDN, X (Corolla Cross в САЩ и Европа), Hatchback (известен още като Auris), Wagon (комби), Fielder (JPN) и GR Corolla, но изключва Levin (Китай)“, коментира говорител на Toyota.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до 1 ( преди 3 месеца )
    Неостър, по-неостър, Гост, дами и господа. Отоплението на главния ти мозък е спряло още при рождението ти, за което *** горчиво е съжалявала. Въздухът в София е чист като мозъка ти винаги, когато духа силен вятър. Да не говорим когато 3 дена подред духа.
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Странна ( преди 3 месеца )
    тенденция забелязвам. Много електрички се продават на твърде малко километри. А обезценяването им е брутално. Най-бавно обезценяване имат Тойота, що ли тъй?
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Беззначен ( преди 3 месеца )
    Тази титла има значение за буквоядеца Митичен Бустер и сестричката му Плейд. И да не забравяте да следите "тенденциите" и "сложната лихва" като смятате разните бройки, ей!
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Тойота Корола е номер едно,без съмнение.Вчера беше един топъл за февруари ден,без замърсяване на въздуха в големите градове.Автомобилите ли спряха да се движат или спряха битовото отопление?