IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Паркирането на SUV в Париж поскъпва тройно

Референдум трябва да гласува предложението на властите

Паркирането на тежки превозни средства в Париж скоро може да се превърне в много скъпо удоволствие, ако на референдум в неделя (4 февруари) жителите на френската столица подкрепят тройното таксуване на SUV, съобщава AP.


SUV


Предложението на кмета на Ан Идалго предизвика недоволство от страна на част от шофьорите. Градоначалникът се аргументира с по-високото замърсяване, причинено от високите и тежки автомобили, както с повишената заплаха за пешеходците. Плановете на управата включват превръщането на някои улици в пешеходни зони, както и изграждане на мрежа от велосипедни алеи.

Екологичната организация WWF нарече SUV-овете „аберация“ (това е медицински термин, обозначаващ отклонение в развитието или растежа на организма), като посочи, че те изгарят 15% повече гориво от класическите автомобили и струват повече за производство и покупка.

Освен това Идалго обвинява SUV-овете, че „монополизират пространството на пътя и на местата за паркиране". От като кметството посочват още, че от 1990 г. насам средното тегло на автомобилите се е увеличило с 250 кг.


0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до долният ( преди 3 месеца )
    А ми логично е цапаш заемаш място и тн и си плащаш
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 3 месеца )
    Но в случая и след маркова ще последва тоягата! Като се напълни с ел. коли, ще почнат данъци, такси, рестрикции и какво ли не и за тях! Само *** може да се мисли, че правителствата ще се откажат от приходите които имат сега от акцизи и данъци!
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    После защо минавали на ток. От едната страна е моркова, а от другата страна е тоягата. Който не иска да яде моркова, яде тояга.