IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla и хибридно Volvo изгоряха при зареждане в гараж на къща

Шведският PHEV е бил закачен на контакта по време на инцидента (ВИДЕО)

Пожар в домашен гараж в Мичиган унищожи два електрифицирани автомобила - Tesla Model 3 и Volvo XC60 Recharge, съобщава MLive. Собственикът на къщата Мартин Болуит разказва, че се е намирал в кухнята, когато е забелязал бял дим на излиза от гаража. Той бързо е събрал жена си и кучето, като те са напуснали къщата, която вече е била обхваната от пламъци.


пожар


Засега липсват други подробности за инцидента, но е известно, че електрическата Tesla току-що е била заредена, като Болуит я е изключил от контакта и е закачил на него хибридното Volvo. Малко след това е избухнал пожара.

Шефът на местната противопожарната служба Андрю Хъд смята, че причината вероятно е в зарядното, но е „прекалено рано това да се твърди със сигурност“. Той обаче призна, че подобен пожар, включващ електрическо превозно средство е първият за него и хората му, като „литиево-йонните батерии са ново огромно предизвикателство за пожарникарите“.



Кадри от мястото на инцидента показват, че Model 3 е напълно унищожен, докато хибридното Volvo има сериозни щети по предницата, които едва ли ще може да бъдат поправени. Къщата и гаражът също са повредени сериозно, но няма пострадали хора.

Подобен инцидент имаше и преди около месец, когато противопожарна служба трябваше да се справи с горящ Tesla Model Y. В крайна сметка огнеборците използваха повече от 36 000 галона вода (близо 140 000 литра), за да овладеят огъня. За сравнение, за гасене на стандартен автомобил са нужни между 300 и 1000 галона (1100-3800 литра).


0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 1. Забрави да споменеш, че е спестил от качествено окабеляване и инсталация на зарядното и/или качествено зарядно, откъдето е тръгнал пожара. Най-честата причина от десетилетия за домашните пожари и в България е електроинсталацията, въпреки, че електромобилите се броят на пръсти, а до преди няколко години нямаше нито един.
  • #1
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Е, '*** е спестил от - как се твърдеше от електрофилите - цената на бензина, филтри, ремъците, масло, ремонт на "сложна" техника и т.н., и т.н. "лоши" последици от притежаването ан ДВГ. А това, че е дал 2 х 100К (лева) + че е останал сега и без двете МПС-та, и без къщата, няма да го броим... Смешници! :-(