IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пожар, предизвикан от дизелов Range Rover, унищожи стотици коли на паркинг

Инцидентът е станал на открития гараж на летището в Лутън (ВИДЕО)

Стотици превозни средства бяха повредени или напълно унищожени, след като пожар избухна в гараж на летището в Лутън (Великобритания), което доведе до закъснения на полетите през по-голямата част от деня.


пожар


Смята се, че пожарът е избухнал на трето ниво на многоетажния гараж. Кадри, публикувани онлайн, разкриват, че пожарът е започнал от дизелов Range Rover. Жена, която е заснела пламналия автомобил твърди, че той е избухнал, докато служители на паркинга са се опитвали да потушат пламъците с пожарогасител.

Пожарът е тръгнал около 20:45 часа. местно време и бързо се е разпространил. Пред BBC News началникът на пожарната в Бедфоршър - Анди Хопкинс, обясни, че няма доказателство, че случилото се е „нещо различно от случаен пожар“. Той добавя, че на паркинга няма пръскачки и откритата му конструкция е позволила на пламъците да се разпространят много бързо.



Над 100 местни пожарникари са се отзоваха на пожара, а много полети до Лутън е трябвало да бъдат пренасочени към Кардиф, Манчестър и Ливърпул. Кадри, споделени онлайн от Lad Bible, показват, че в един момент огнена топка разкъса гаража и предизвиква частично срутване на един от етажите.

Разследването на инцидента продължава, като засега основната версия е, че пожарът е започнал от електрическа повреда във 12-волтовата акумулаторна система на Range Rover. Разглежда се също възможността пламъците да са тръгнали от електрическо превозно средство, но това е отхвърлено на този етап, съобщава изданието The Autopian.


0 от 500
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Да видя дали правилно съм те разбрал. Тоест твърдиш че при забрана за влизане на електромобили този дизелов SUV нямаше да може да влезе в паркинга и да го запали? Тогава повечето toyota няма да могат да влизат в подземни паркинги, защото са хибриди! Забраната за влизане на електромобили нищо нямаше да промени защото този range rover щеше да си влезе безпрепятствен. Има доста пожари на подземни паркинги в историята. Въпрос на време е и причината да бъде електромобил, но не и този път!
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Разбира се.Да си чувал за такива запалвания преди да се появят електромобилите?
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 15. Ако на този паркинг вече имаше забрана за влизане на електрически автомобили, този пожар щеше ли да бъде избегнат?
  • #17
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 11 и 13. Човекът твърди че дизеловите автомобили е възможно да се запалят но се гасят много лесно и е невъзможна щом има 100 човека гледачи и един пожарогасител този дизелов автомобил да не може да бъде изгасен, следователно било съмнително и ни лъжат въпреки че има видеоклип. Той вярвал, че е електромобил въпреки че няма доказателства, а на клипа ясно се вижда че не успяват да загасят дизеловия автомобил пък бил той и хибрид(и затова няма доказателства, но е възможно да е хибрид).
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Тези са ги изненадали като терорист израелската армия. Че е нямало пръскачки го приемам, но нямало ли е *** на всеки етаж? Дежурна пожарна на летището?
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Мити4ен,палил ли някога нафта?Май не си.Вземи източи от нафтенката и пробвай.Ще чакам да ми кажеш какъв цвят има дима.Дали прилича на този от снимката?Автомобили с агу не се допускат в обществени паркинги.Като се запалят още няколко паркинга и ще последва забрана за паркиране на електромобили.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "Обикновено хората се опитват да вкарат във всеки разговор темите които ги интересуват най-много" - Да, като тебе, нали Митьо?
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    "Да приема ли че ВЯРВАШ, че в човешката история няма нито един изгорял напълно дизелов автомобил или дори автомобил с ДВГ, защото гасенето им е прекалено лесно и един пожарогасител какъвто носим в автомобила си би стигнал за гасенето на два-три пожара? " - Пич, спри се! Не можеш да слагаш думи в устата на другия, да си развиваше някакви слаби аргументи, които "те уж били казали", да ги атакуваш и да ми се правиш на умен и разбран. спориш като ***, която се има за умна. СПРИ!
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    NN ( преди 6 месеца )
    Що се дърляте? Ако някой докаже, че нафтата гори на открито с бял пламък, тогава мога да се съглася, че от една нормална кола могат да изгорят 1500 и да се разруши паркингът. Тъпия Ровър си има проблем с батерията, има сума спонтанно изгорели във Великобритания. А моделът има дизелов дигател, но е хибрид. А силовата батерия на точно този модел се пали спонтанно. И ако забележите, горенето е с бял пламък, защото при процеса на разпадане се отделя кислород, който прави гасенето трудно.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    10, ти четеш ли изобщо, како пише някой или се хващаш за ключови думи и започваш собсвена интерпретация? Прочети ми пак кометнара, но чети внимателно, седни помисли, ако не разбираш си е твой пробелем.