IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е виновен за пожара на кораба Fremantle Highway?

Оказва се, че всичко 500 електромобила на борда са в добро състояние

Електрическите превозни средства, превозвани от кораба Fremantle Highway, който се запали миналия месец край бреговете на Нидерландия, са в добро състояние. Това съобщи Automotive Logistics, цитирайки Питър Бердовски, главен изпълнителен директор на Boskalis Salvage Company, която организира пътуването на морския съд.


Fremantle Highway


Говорейки пред нидерландската преса, Бердовски каза, че 500-те електрически превозни средства „изглеждат в добро състояние“ и са „напълно мобилни“. Според местните медии четирите долни палуби на товарния кораб (от общо 12) са останали непокътнати и това е мястото, където са били разположени колите, захранвани с батерии.

По-рано беше съобщено, че корабът е превозвал близо 3000 превозни средства, но в доклада на Automotive Logistics е посочено по-голям брой – 3700. Това са модели на Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz, транспортирани от Германия към Египет. Първоначално също така се твърдеше, че пожарът е възникнал в близост до електрическо превозно средство, чиято марка и модел не са посочени.


Fremantle Highway


След пожара товарният кораб беше изтеглен до пристанище в Нидерландия, където в момента се изпомпва петрола, за да се намали всякакъв риск от разлив. Очаква се Fremantle Highway да остане там до 14 октомври, когато ще трябва да бъде преместен на друго място или бракуван заедно с колите на борда. Като се има предвид това, не е ясно как точно ще бъдат извадени останалите автомобили, като Бердовски каза, че има риск от възобновяване на пожара:

„Не бихте искали колите да се запалят отново по време на процеса на движение и цялата мизерия да започне отначало. Освен това тези коли имат заредени с високо напрежение батерии, което може да бъде изключително опасно“, коментира Бердовски.


Fremantle Highway


Международният съюз за морско застраховане (IUMI) заяви след първоначалната проверка на кораба, че към днешна дата „няма доказателства, че пожарът е причинен от електрическо превозно средство на борда". Fremantle Highway се запали на 25 юли, докато плаваше на север от Амеланд в Северно море. Пожарът уби един член на екипажа и рани няколко други на борда.


0 от 500
  • #46
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Източника на информация съм аз,Гост защото съм го видял с очите си.На очите си ли да вярвам или на прехваления Дани?
  • #45
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    "Гост ( преди 4 часа )До 39.Само във Варна изгоряха няколко Тесли тази година,не четеш ли новините.Да четеш само тия в който хвалят Тесла и слушаш смотанЯка Дани какво ще ти каже." А кого да чакам за информация? Лъжеца Гост? Толкова са ти в плитки лъжите, че всяко дете ще те хване. Хайде дай линк за информация за тези изгорели тесли във Варна? Сигурно е толкова дълбоко пазена тайна между жените във Варна, че дори и google не е чул за тези пожари!
  • #44
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    До 43. От кога чакам източник на информация, ама все не давате. Дай го този източник на информация но да я от последната седмица, а не предположенията от преди няколко седмици без никакви доказателства? Много хора като вас ВЯРВАХА, че са виновни електромобилите, докато корабът най-накрая не акостира и се видя че няма нито един изгорял електромобил и на палубите на които е имало електромобили не е имало пожар. Дай ми източник на информация, който да твърди обратното? Чакам няколко дни вече?
  • #43
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    Електрокарите се палят на корабите.Колкото и да го отричате това е факт.Има достатъчно информация на английски,немски, френски език,четете от източника не преведено с гоогле.
  • #42
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    До 39.Само във Варна изгоряха няколко Тесли тази година,не четеш ли новините.Да четеш само тия в който хвалят Тесла и слушаш смотанЯка Дани какво ще ти каже.
  • #41
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Миторазбивачо,пак ли с тоя Дани си доказваш опорките.Излез пред блока на пейката,по вярно ще ти кажат.Корабът се запали от електромобил,чудя се как собствениците си рискуват корабите.Като изгорят още пет шест и ще размислят.
  • #40
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Варненският ( преди 8 месеца )
    Теслата беше чипак нова.Ти вярвай на Дани от агенция ЕЖК(една жена каза).
  • #39
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Пак е ако разбираш от статистика, на практика трябва да са изгорели поне 20 електромобила тази година в България, след като понякога само за денонощие горят по над пет автомобила с ДВГ.
  • #38
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    А знаеш ли че точно във Варна е мястото където вкарват катастрофирали тесли от цял свят, които застрахователя е описал като тотал щета, а варненци ги връщат към живот и ги продават за нови? Откъде знам ли? От гостите на Дани, онзи същия Дани който казва и негативите на Тесла и останалите електромобили, защото светът не е розов, нито черно-бял. https://youtu.be/LKWpWBcibZA?si=8UWQbMwlxBchX-AE ти като върнец знаеше ли тази информация и щеше ли да ми я кажеш за да не я научавам от Дани. А дано ама
  • #37
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Варненският ( преди 8 месеца )
    Само леко поизгорели,но в движение.Точно затова всички коли барабар с кораба са за скрап.