IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce също има коли на борда на изгорелия кораб

Щетите от пожара се изчисляват на повече от 330 милиона долара

Британският производител Rolls-Royce има малък брой от своите суперлуксозни автомобили на борда на кораба, който избухна в пламъци край бреговете на Нидерландия преди седмица. Дъщерното дружество на BMW Group вече е информирало лично засегнатите клиенти, съобщава агенция Bloomberg.


The Fremantle Highway


По-рано BMW и Mercedes-Benz потвърдиха, че разполагат с няколкостотин коли на борза на The Fremantle Highway, нито един от двата производителя не посочи конкретни марки или модели. Позовавайки се на източници от индустрията, изданието Automobilewoche съобщи, че на кораба е имало четирицифрен брой автомобили (от общо 3783), собственост на BMW Group, като сред тях има и модели на Mini.

По информация на друго германско издание – Bild, около 800 автомобила са оцелели при пожара, без да претърпят никакви щети. Самият кораб се тегли на буксир към нидерландското пристанище Еемсхафен, което разполага с инфраструктурата и съоръженията, необходими за започване на операции по спасяване на плавателния съд и на товара му.

На борда на кораба вече има експерти, които правят оглед на щетите, след като пожарът беше потушен. Съдове на холандската брегова охрана придружават кораба по време на пътуването му към пристанището, като едновременно с това се взимат мерки, за да не се допусне разлив на гориво.

Що се касае до пораженията по кораба, към момента те се оценяват на около 330 млн долара. Изчисленията са на Патрик Андерсън, икономист от Anderson Economic Group, който припомни пожара на друг морски съд - Felicity Ace, преди година. Тогава корабът превозваше 4000 автомобила от Европа за САЩ, като те бяха от марките Volkswagen, Porsche, Audi, Bentley и Lamborghini. Сред тях имаше и електрически коли, като се счита, че именно запалването на една от батериите е причина за инцидента.

Същото се твърди, поне до момента, и за пожара, избухнал на The Fremantle Highway, който е превозвал 498 електрически превозни средства. Това беше потвърдено от компанията K Line, която е собственик на кораба.


0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Знаем, че ползвате истински жени в ПорнХъб.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 месеца )
    До 6.Не,използваме истински жени.За разлика от електроджендърите с вибратор Тесла.
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Клубчето на свръх-интелектите се събрало по-долу! Голямо взаимно лъскане на патки е паднало. Суров петрол ли ползвате за лубрикант, ***?
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ал ( преди 8 месеца )
    Да живее Зелената Сделка!!!
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Анонимен, точно като си пазим ДВГ-тата. Удряй там където най-боли - доходите им. Като се сринат продажбите и започнат фалити ще се надигне вой до небесата и тия политици ще бъдат бесени по дереците... Вместо да е по-лесния начин, да се стимулира свободния пазар искат по трудния - ами по трудния ще разберат и че не става така!
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 8 месеца )
    Как бе,*** каза електромобилите не се самозапалват.Вервайте му,той е пророка на свети Илон.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Тинтири, подкрепям те напълно, но - както много добре знаеш - решението за електрокарите и чиповете, набити в главите ни, е политическо, дългосрочно и не се влияе от такива критерии за избор на начин на живот (и на придвижване съответно) като практичност, екологичност, цена (за закупуващия), ремонтопригодност и рециклиране и т.н. Да си караме ДВГ-тата, докато не ни ги вземат насила (защото това ще стане, преди колите да се скапят съвсем) и край със свободата на придвижване след това...
  • #1
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 8 месеца )
    Ше се научите да се пазите от ел-шитните, ама ще е по трудния начин. Това трябва да се забрани и за паркиране в подземни гаражи! Цели сгради ще се сриват заради тия простотии...