IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На горящия кораб има около 500 електрически коли

Морският съд превозва по няколкостотин автомобила на BMW и Mercedes

Германските производители BMW и Mercedes -Benz потвърдиха, че има техни автомобили на борда на кораба Fremantle, който се запали и гори на 17 км от северното крайбрежие на Нидерландия. Точният им брой не се съобщава, но вече е известно, че морският съд превозва около 500 електрически коли, което е доста повече от обявените първоначално 25.


пожар


Пожарът на регистрирания в Панама плавателен съд доведе до смъртта на индийски член на екипажа и раняването на още седем души, които са скочили зад борда, за да избягат от пламъците. Причината за пожара не е обявена официално, но нидерландската телевизия RTL пусна на уебсайта си запис, на който се чува призив за спешна помощ. В него се казва, че „пожарът е започнал от батерията на електрическо превозно средство“.

Общият брой на превозваните автомобили е 3783, като сред тях има 498 акумулаторни електрически превозни средства, обяви официално говорител на компанията K Line (Kawasaki Kisen Kaisha), който е наела кораба. Марките на превозваните коли не беше посочена, но вече някои от тях също са известни. Корабът е превозвал няколкостотин коли на BMW и Mini, какго и 300 автомобила на Mercedes.

Ford Motor, Stellantis, Renault и Nissan не са имали превозни средства на кораба, обявиха от тези компании. На свой ред, представител на Toyota заяви, че е малко вероятно негови автомобили да се намират на борда.Говорител на Volkswagen mcu каза, че компанията активно разследва случая, но не е в състояние да предостави повече информация. Tesla не е отговорила на искането за коментар.

Дългият 199 метра Fremantle, който все още гори, като се носи сред острови на около 17 км от най-северния бряг на Нидерлалндия. Корабът е пътувал от Германия за Египет, а островите представляват част от Ваденово море - огромна зона от приливни равнини и блатиста местност, простираща се покрай Германия и Дания, която е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Инцидентът напомня за морска катастрофа миналата година, когато товарният кораб Felicity Ace се запали в Атлантическия океан, докато превозваше около 4000 автомобила на концерна VW Group до САЩ. Плавателният съд потъна в бурно море, въпреки опитите да бъде изтеглен на безопасно място, след като горя повече от седмица.

0 от 500
  • #43
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 месеца )
    До 33.Голф 3 се произвежда до 1997 година.В най добрия случай този Голф 3 е на 26 години и повече.Сравняваш дърт дръгел на милион километра с нов електромобил на с нулев пробег.
  • #42
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 40.Ей готин.По тесларската наука 2 милиона е равно на 20 милиона?Мечтай си.
  • #41
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 39.Електромобилите на кораба са чисто нови и не са в движение.Схвана ли разликата.
  • #40
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    "Тесла започнаха да изпитват трудности при продажбата на 2 милиона електромобила годишно и се наложи да свалят драстично цените.Ти мечтаеш за 20 милиона,нито могат да произвеждат по толкова, нито могат да ги продадат." Ето че задаваш отговори и ми изземваш функциите да ти оборвам митовете. Самият ти казваш, че производството е задминало заявките, а после се оборваш сам с твърдението че не могат да произведат толкова. Последно? А цените ще паднат още и драстично, за разлика от останалите.
  • #39
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    До 37. Каква катастрофа? Автомобилът се е запалил в движение! Ето и още два от 27-ми. Лек автомобил Ауди и булзодер са изгорели в Кърджали и в землището на село Конче. Няма пострадали. Пожарите са били потушени от екипи на РСПБЗН-Кърджали и РСПБЗН-Момчилград. Като причина за произшествията пожарникарите посочват късо съединение.
  • #38
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    преди 6 дни Лек автомобил Фолксваген се запали в движение и изгоря край Хасково. Инцидентът стана около 13 часа днес по главен път Е-80 в местността...Точно толкова Тесли са изгорели тази година, от 5 милиона броя по пътищата, а това дори не са всичките изгорели за тази седмица автомобили в България, при положение че се движат само два милиона автомобила и въртят по-малко километри. Вече има и 12-годишни тесли, така че оправданието че са нови също не върви и е мит! И този мит е разбит!
  • #37
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 33.Да сравняваш запалването на дърт 20 годишен Голф при катастрофа със самозапалването на кораб с чисто нови електромобили без причина е меко казано некоректно.
  • #36
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    22, ЮниУЖАС НА ПЪТЯ: Кола се метна в мантинелата на Северната тангентаАвтомобил катастрофира в мантинелата на Северната тангента посока Пловдив и изгоря.
  • #35
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 30.Тесла започнаха да изпитват трудности при продажбата на 2 милиона електромобила годишно и се наложи да свалят драстично цените.Ти мечтаеш за 20 милиона,нито могат да произвеждат по толкова, нито могат да ги продадат.
  • #34
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Същия денЛек автомобил се е запалил на улица Евридика в Смолян. Предполагаемата причина е късо съединение в двигателното отделение. Автомобилът е унищожен, спасени са две коли, намиращи се в непосредствена близост.