IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На горящия кораб има около 500 електрически коли

Морският съд превозва по няколкостотин автомобила на BMW и Mercedes

Германските производители BMW и Mercedes -Benz потвърдиха, че има техни автомобили на борда на кораба Fremantle, който се запали и гори на 17 км от северното крайбрежие на Нидерландия. Точният им брой не се съобщава, но вече е известно, че морският съд превозва около 500 електрически коли, което е доста повече от обявените първоначално 25.


пожар


Пожарът на регистрирания в Панама плавателен съд доведе до смъртта на индийски член на екипажа и раняването на още седем души, които са скочили зад борда, за да избягат от пламъците. Причината за пожара не е обявена официално, но нидерландската телевизия RTL пусна на уебсайта си запис, на който се чува призив за спешна помощ. В него се казва, че „пожарът е започнал от батерията на електрическо превозно средство“.

Общият брой на превозваните автомобили е 3783, като сред тях има 498 акумулаторни електрически превозни средства, обяви официално говорител на компанията K Line (Kawasaki Kisen Kaisha), който е наела кораба. Марките на превозваните коли не беше посочена, но вече някои от тях също са известни. Корабът е превозвал няколкостотин коли на BMW и Mini, какго и 300 автомобила на Mercedes.

Ford Motor, Stellantis, Renault и Nissan не са имали превозни средства на кораба, обявиха от тези компании. На свой ред, представител на Toyota заяви, че е малко вероятно негови автомобили да се намират на борда.Говорител на Volkswagen mcu каза, че компанията активно разследва случая, но не е в състояние да предостави повече информация. Tesla не е отговорила на искането за коментар.

Дългият 199 метра Fremantle, който все още гори, като се носи сред острови на около 17 км от най-северния бряг на Нидерлалндия. Корабът е пътувал от Германия за Египет, а островите представляват част от Ваденово море - огромна зона от приливни равнини и блатиста местност, простираща се покрай Германия и Дания, която е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Инцидентът напомня за морска катастрофа миналата година, когато товарният кораб Felicity Ace се запали в Атлантическия океан, докато превозваше около 4000 автомобила на концерна VW Group до САЩ. Плавателният съд потъна в бурно море, въпреки опитите да бъде изтеглен на безопасно място, след като горя повече от седмица.

0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 10 месеца )
    Не го мислете бизнеса, ще си намери начин да превозва електрически автомобили. Навярно ще да започнат да правят отделни кораби за тях, където ще има подходящи гасителни уредби. Ще го измислят, стига да се намери достатъчен пазар, на който са му необходими електрически превозни средства в мащаб и печалба, за да се направи инвестиция. А пък ето в Норвегия вече не може да качиш електромобил на ферибот на една или две от местните компании.
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    За тримата глyпaци става въпрос
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Гостенино, за мен е чест да ме сравниш с един истински герой на който са издигнати паметници и е известен на цял свят. Затова ще ти върна жеста, като ви сравня с тримата *** и ти кажа, че дори ги задминавате. Предвид причината поради която пишеш тук според твоите лични изказвания, като за крайна цел имаш да изглеждаш най-глупавият човек в света като говориш възможно най-големите простотии, се надявам това също да е чест за тебе.
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    Нашият тесларски Матросов в действие.
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Да не твърдиш, че електромобилите причиняват по четири пожара седмично, всяка седмица? Това ВЯРАТА е огромна сила. НО ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ МИТ! В реалността не е така! По-малко от 10 пожара годишно, а не седмично са причинени от електромобили при четири пожара на седмица. А ти си ВЯРВАЙ!
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    До 17.Превозите на автомобили са смесени, превозват се електромобили заедно с автомобили с петролен двигател. Пожара винаги започва от електромобил.
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    Гостенино, пак ли "таково животно нема" като Вуте пред клетката на жирафа? Средно на седмица се палят по 4 кораба. Ти за колко от тези пожари си чувал? Колкото и да ВЯРВАШ че кораб може да бъде запален само от електрически автомобил, това е като ВЯРАТА, че е невъзможно да съществува жираф, модул за увеличаване на мощността или пък е възможно да съществува перпетум мобиле с което да катериш Шипка с 60kW изходяща мощност от ДВГ при входяща 45kW. ВЯРВАЙ, но не ни проповядвай тази ВЯРА и на нас!
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Въглеродните квоти ( преди 10 месеца )
    Платиха ли си за тоя чадеж
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До по долния ( преди 10 месеца )
    А бе калмук в Науката има само една област в която има термин Верижна реакция и това е при ядрените реакции каквя верижна реакция тука бе
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 10 месеца )
    До 9.Не съм чувал досега да има случаи на запален кораб с петролни автомобили.