IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един кораб с автомобили се запали в морето

Пожарът е причинен от батерията на един от електромобилите на борда

Товарен кораб с 3000 превозни средства на борда се запали в Северно море Екипажът не успя да се справи сам с огъня и се наложи да бъде евакуиран, като един от моряците е загинал, съобщава нидераландското издание Algemeen Dagblad.


кораб пожар


Според информациите, пожарът е причинен от самозапалване на батерията на един от превозваните електромобили. От японската компания Shoei Kisen Kaisha, която е собственик на кораба, съобщават, че на борда имало 21 индийски членове на екипажа, а от близо 3000 превозвани коли около 300 са от марката Mercedes-Benz.

Сведенията на бреговата охрана са малко по-различни, тъй като се твърди, че 23-ата души на борда са били спасени. Те са се опитали да потушат огъня сами, но не са успели и са повикали помощ. Целият екипаж е бил евакуиран, а самият кораб е закачен на буксир. Гасенето на пожара продължава, но специализираните екипи не могат да се качат на борда, преди температурата са спадне. За целта морският съд се залива с вода от пристигнал на мястото влекач. За щастие все още няма разлив на гориво от морския съд.

Това е поредният подобен инцидент през последната година. През февруари кораб, превозващ 4500 коли от китайската марка Chery, се запали край бреговете на Виетнам и всички превозни средства бяха унищожени. А в началото на 2022 г. корабът Felicity Ace пламна край Азорските острови, докато караше коли на концерна VW Group към Северна Америка. В резултат на това напълно изгоряха хиляди коли от марките Bentley, Porsche, Lamborghini, Audi и Volkswagen.


0 от 500
  • #46
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория до 43 ( преди 9 месеца )
    Да, прочетох статията и прочетох още няколко на чужди езици. И там хората са си написали това, което си успял да прочетеш на български език в моя коментар. И си прав, в статията по-горе са пропуснали тези редове и са добавили ред, че вече е доказано. Те още не са загасили кораба, но в България знаят вече. Нещо като онова чекмедже, пълно с пари и злато, ама след това медиите в България каза нещо в стила - има си, негови са си. ;)
  • #45
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 9 месеца )
    До 40.Допълнилния модул е една хартиена торба и двигателя става турбо.
  • #44
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 38,с тази разлика,че като се запали обикновен автомобил с двг се гаси в пъти по-лесно от електрокарите
  • #43
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    До 42 ти прочете ли статията?Според информациите, пожарът е причинен от самозапалване на батерията на един от превозваните електромобили. От японската компания Shoei Kisen Kaisha, която е собственик... това от статията
  • #42
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    И е прав единия коментиращ, като пише че никъде още не е написано как е възникнал пожара. В статиите обясняват, че е възможно (но не е факт) да е причинен от батерията на някои от 25-те електромобила на борда. М-да...
  • #41
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Видях коментар по назад, в който твърдяха че няма нито една запалена Тесла и отговорих на него. А за самозапалване - малко са бензиновите коли, които да им се случи. Чел съм предимно за спортни автомобили като Ферари, Ламборгини, но при ежедневните не съм чувал за такова спонтанно самозапалване. ;) Да, когато 20 години си карал кола и не си я поддържал, може да се случи, но не е технически проблем, а немърливост.
  • #40
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    До 34.Няма такава вероятност.Чакам си допълнителния модул дънна рибо,плоска.
  • #39
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Обаче ми е много интересно ще кажеш ли колко porsche тайкан са се запалили и на колко от произведените са сменени батериите заради самозапалване (в повечето случаи само запалени кабели и пушеци) хайде да видим дали ще бъдеш честен какво си открил или ще се направиш на разсеян? Залагам на второто.
  • #38
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Лудетино, никой не отрича, че Тесла се пали. Всичко се пали По какви ли не причини. Факт е обаче че Тесла се пали по-малко дори от бензиновите автомобили на BMW и други компании. Има един сайт в който са описани абсолютно всички пожари на Тесла, включително на такива подпалени от други автомобили или след катастрофа. От около 5 милиона произведени Тесла от десетина години насам са изгорели стотина броя по абсолютно всякакви причини. Самозапалените са десетина, в пъти по-малко от останалите.
  • #37
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 9 месеца )
    Е, чак пък нито една Тесла да няма със самозапалила се батерия?! Интернет помни - преди 4 години се е самозапалила Тесла С в подземен паркинг с камера. Колко други са се палили, надали ще разберем. Но виж, за тази никой не може да отрече. Ааа, излъгах, всеки фен (не ползвател, не инвеститор) на Тесла ще ми обясни, че не съм прав. Ама потърсете и ще намерите видеоклипа на саозапалилата се кола, че тук трият връзките. Но щом това води до по-добра технология, нека се палят чуждите коли. :)