IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един кораб с автомобили се запали в морето

Пожарът е причинен от батерията на един от електромобилите на борда

Товарен кораб с 3000 превозни средства на борда се запали в Северно море Екипажът не успя да се справи сам с огъня и се наложи да бъде евакуиран, като един от моряците е загинал, съобщава нидераландското издание Algemeen Dagblad.


кораб пожар


Според информациите, пожарът е причинен от самозапалване на батерията на един от превозваните електромобили. От японската компания Shoei Kisen Kaisha, която е собственик на кораба, съобщават, че на борда имало 21 индийски членове на екипажа, а от близо 3000 превозвани коли около 300 са от марката Mercedes-Benz.

Сведенията на бреговата охрана са малко по-различни, тъй като се твърди, че 23-ата души на борда са били спасени. Те са се опитали да потушат огъня сами, но не са успели и са повикали помощ. Целият екипаж е бил евакуиран, а самият кораб е закачен на буксир. Гасенето на пожара продължава, но специализираните екипи не могат да се качат на борда, преди температурата са спадне. За целта морският съд се залива с вода от пристигнал на мястото влекач. За щастие все още няма разлив на гориво от морския съд.

Това е поредният подобен инцидент през последната година. През февруари кораб, превозващ 4500 коли от китайската марка Chery, се запали край бреговете на Виетнам и всички превозни средства бяха унищожени. А в началото на 2022 г. корабът Felicity Ace пламна край Азорските острови, докато караше коли на концерна VW Group към Северна Америка. В резултат на това напълно изгоряха хиляди коли от марките Bentley, Porsche, Lamborghini, Audi и Volkswagen.


0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    PLAID дал си ти на късо в между ушното пространство
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    За микробусите с предно,задно не ме занимавай,не съм ти секретарка проверявай си сам.Аз чакам за цена на "допълнителния модул" и бърз диференциал за Королата.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    До 9.В статията "Коя е най бързата Тесла"Коментар 59.Mythbuster четем:"Лично съм слагал допълнителен модул за чип тунинг......и се наложи да сменим и диференциала с бърз..."
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    PLAID ( преди 9 месеца )
    Една от причините за ТОТАЛНАТА доминация на Model Y, които вече са с LFP (железофосфатни, LiFePO4) батерии. Най-безопасните на пазара. Давали сме пълно късо на такава клетка. Само се издува, няма пушек, няма искри, няма фойерверки.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 9 месеца )
    Нямам личен опит с Ивеко,но потърсих в нета бус с предно предаване и виждам,че има.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 9 месеца )
    Може и моята баничарка да ти предоставя за монтаж на допълнителен модул за мощност 130 к.с. и бърз диференциал.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 9 месеца )
    Електромобилите не се самозапалват, твърдят сектантите.
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Гостенино, я да те питам дали ще подкрепиш мнението на пръцльо и турбо, че само тежкотоварните микробуси на iveco са със задно предаване и на шаси, а лекотоварните са на рама и с предно предаване? Да ти кажа че сега тръгнали за твоята корона с глупостите, които пишат в старанието да докажат с пълна сила некомпетентността си по дадена тема. Не всичко се намира в google и личният опит е много важен за да знаеш какво въобще да търсиш!
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    Паркирайте си ги у дома в гаража електричките и приятно барбекю! Въпрос на време е да бъдат забранени в многоетажните гаражи и подземия.
  • #7
    1 rate up comment 11 rate down comment
    #3 ( преди 9 месеца )
    Само че засега няма нито един доказан случай на самозапалила се Тесла. Нито един. Всички случаи са от маханично увредена батерия от удар или застрахователни измами. От други марки има колкото щеш.