IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един кораб с автомобили се запали в морето

Пожарът е причинен от батерията на един от електромобилите на борда

Товарен кораб с 3000 превозни средства на борда се запали в Северно море Екипажът не успя да се справи сам с огъня и се наложи да бъде евакуиран, като един от моряците е загинал, съобщава нидераландското издание Algemeen Dagblad.


кораб пожар


Според информациите, пожарът е причинен от самозапалване на батерията на един от превозваните електромобили. От японската компания Shoei Kisen Kaisha, която е собственик на кораба, съобщават, че на борда имало 21 индийски членове на екипажа, а от близо 3000 превозвани коли около 300 са от марката Mercedes-Benz.

Сведенията на бреговата охрана са малко по-различни, тъй като се твърди, че 23-ата души на борда са били спасени. Те са се опитали да потушат огъня сами, но не са успели и са повикали помощ. Целият екипаж е бил евакуиран, а самият кораб е закачен на буксир. Гасенето на пожара продължава, но специализираните екипи не могат да се качат на борда, преди температурата са спадне. За целта морският съд се залива с вода от пристигнал на мястото влекач. За щастие все още няма разлив на гориво от морския съд.

Това е поредният подобен инцидент през последната година. През февруари кораб, превозващ 4500 коли от китайската марка Chery, се запали край бреговете на Виетнам и всички превозни средства бяха унищожени. А в началото на 2022 г. корабът Felicity Ace пламна край Азорските острови, докато караше коли на концерна VW Group към Северна Америка. В резултат на това напълно изгоряха хиляди коли от марките Bentley, Porsche, Lamborghini, Audi и Volkswagen.


0 от 500