IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Взето под наем Lamborghini Aventador изгоря с парите на клиента

Сега той ще съди компанията, собственик на суперколата, за загубите си (ВИДЕО)

Шофьорът на изгорялото Lamborghini Aventador иска 1,7 милиона рубли от компанията MoscowDreamCars. Руснакът се е обърнал към отдела за правна защита на Националния комитет за борба с корупцията с молба за обезщетение от компанията за даване на коли под наем заради щети, причинени по време на пожара.


Lamborghini Aventador пожар


На 6 август Кирил Семенов наема италианската спортна кола. Още по време на първото си пътуване той забелязва, че свети индикаторът за повреда в двигателя. Свързва се с управителя на MoscowDreamCars, който му казва, че това е обичайна ситуация и се дължи на топлото време навън.

На следващия ден двигателя на суперколата загасва по време на движение. Семенов отново се свързва с мениджъра, който пристига на място и се опитва да стартира мотора. Не успява и се свързва с дилър на Lamborghini, който категорично му забранява да се опитва да запали колата с даване на ток от друг автомобил. Управителят на MoscowDreamCars обаче провежда още няколко разговора по телефона и накрая съобщава, че са му позволили да даде ток на акумулатора.



В крайна сметка двигателят е стартиран и наемателят потегля с колата, която само няколко минути по-късно се запалва в движени. Семенов успява да излезе от автомобила, чиято цена е 50 млн рубли (490 000 евро), но в колата остава чантата му, в която има 3,7 млн рубли (36 000 евро). Мъжът успява да извади част от парите – около 2 млн, но останалите изгарят. Сега той настоява сумата да му бъде възстановен и тъй като от MoscowDreamCars не реагират по никакъв начин, единственото решение е завеждане на дело.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до №7 ( преди 6 месеца )
    който кара ламбо
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Джони ( преди 7 месеца )
    Кой носи толкова пари в себе си?
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Базил Боли ( преди 7 месеца )
    Колата е загаснала той се е опитал да я запали и е успял.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ka ( преди 7 месеца )
    Да се радва ,че е жив. Защо не си ги сложил парите в багажника отпред под предния капак ,аз ако съм на компанията която смята да съди бих обжалвал пък точно с това ,че под предния капак се слагат важни багажи !
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Бобо 02 ( преди 7 месеца )
    Вярно е ,че марката е италианска но тя е в немско то семейство на VAG групата.Другият тънък момент е,че машината е сигнализирала за проблем в двигателният отсек.Тука вече е руската следа.Автомобила се спира принудително на място да не пречи на другите ако може и се чака сервизен автомобил.Тези ремонти по телефона на такива возила не са препоръчителни на практика.Хубавото в случая е,че водача е успял да се спаси.
  • #2
    17 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Може да е от ВАГ корпорацията. Всичко при тях е за сметището.
  • #1
    9 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    италианските спортни автомобили са единствените съвременни автомобили които продължават да се самозапалват.