IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощният SUV в света изгоря на пътя за минути

Dodge Durango Hellcat на играч от НФЛ се превърна в купчина желязо (ВИДЕО)

В медиите често се появяват истории за електрически автомобили, които се запалват по време на движение. Подобен проблем обаче има и при съвременните модерни и скъпи автомобили с ДВГ, като доказателство за това е инцидентът с Dodge Durango Hellcat на играча от НФЛ – Леонардо Фърнет.


Dodge Durango SRT Hellcat


Рънингбекът, който е свободен агент в момента, пътувал с мощния си всъдеход по магистрала в Тампа, когато колата се запалила. Фърнет успял да отбие и да спре в аварийната лента, където автомобилът изгорял напълно само за няколко минути. По-късно спортистът публикува видео в Instagram, в което благодари на Бог, че е останал невредим при инцидента.

Според пристигналите на мястото на инцидента патрули, пожарът е възникнал заради механичен проблем в Dodge Duranf, а не е резултат от инцидент. Фърнет твърди, че всъдеходът се е държал нормално на пътя, но внезапно под капака се е появил дим.



През тази година Dodge възобнови производството на Durango SRT Hellcat, след като през 2021 г. пусна ограничена серия от най-мощния бензинов SUV в света. Първоначално се предвиждаше от модела да бъдат направени само 3000 бройки, но огромният интерес към модела промени плановете на марката.

Под капака на всъдехода е поставен 6,2-литров V8 Hellcat, който развива 720 к.с. и 875 Нм въртящ момент. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди. Двигателят на автомобила разполага с чугунен блок с водна риза, топлоустойчива глава на блока на цилиндрите, направена от алуминиева сплав, колянов вал от кована стомана с индукционно закалени работни повърхности и ковани бутала.


Dodge Durango SRT Hellcat


Изпускателните клапани са с натриево охлаждане, а в корпуса е интегрирана система с топлообменници „ въздух-течност”, която позволява да се поддържа температурата на въздуха, влизащ в двигателя, от под 60 градуса по Целзий.

Интересното е, че наскоро Stellantis обяви сервизни акции на Ram и Jeep Cherokee с дизелови двигатели, както и на Chrysler Pacifica PHEV, като причината беше риск от пожар. Досега обаче Durango не е бил изтеглян заради подобен проблем.


0 от 500