IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis вкарва над 90 000 коли в сервизи заради риск от пожар

Засегнати са plug-in хибридни модели от марките Citroen, DS, Opel и Peugeot 

Над 90 000 plug-in хибридни модела от марките Citroen, DS, Opel и Peugeot, които са част от корпорацията Stellantis, трябва да се върнат в сервизи заради повишен риск от пожар, предупреждава Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) в Германия, съобщи T-online. 


opel-1
 

В информацията се конкретизира бройката коли за Германия, където мярката се прилага за 32 000 превозни средства, произведени между 2019 и 2023 г. По-специално за Citroën C5 Aircross, DS7 Crossback, Opel Grandland и Peugeot 508 и 3008. Акцията обаче ще засегне автомобили по целия свят.

Целта на кампанията е да се провери държача на задвижващата батерия и, ако е необходимо, да се пробият дренажни отвори на определени места, за да се оттича вода, която може да се събира и така да предизвика ръжда. И в най-лошия случай да се стигне до пожар.

Освен това трябва да се подобри защитата от корозия на държача на батерията и кутията, ако е необходимо, информират от Opel. Според информацията процедурата ще отнеме от 30 до 45 минути.

„Към днешна дата не сме запознати с никакви инциденти, включващи имуществени щети или телесни повреди“, подчерта говорителката на Opel.

 

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Развалиха и Опел тези невежи французи!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Всички електромобили се палят.Читавите автомобилни производители правят сервизни акции,само при съмнение за дефекти.Тесла се правят на "ни лук яли ни лук мирисали" и прехвърлят вината винаги върху собственика.
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    конденз какво да правиш той подгрева на седалките не е измислен за да ти грее на седалището а да ти е топло купето в автомобила
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Оня ден се смях,че е несериозна работа за статията че някои хора пробиват вратите на колата, но сега разбирам че е високо технологичен процес използван от водещи автомобилни производители