IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla и хибридно Volvo изгоряха при зареждане в гараж на къща

Шведският PHEV е бил закачен на контакта по време на инцидента (ВИДЕО)

Пожар в домашен гараж в Мичиган унищожи два електрифицирани автомобила - Tesla Model 3 и Volvo XC60 Recharge, съобщава MLive. Собственикът на къщата Мартин Болуит разказва, че се е намирал в кухнята, когато е забелязал бял дим на излиза от гаража. Той бързо е събрал жена си и кучето, като те са напуснали къщата, която вече е била обхваната от пламъци.


пожар


Засега липсват други подробности за инцидента, но е известно, че електрическата Tesla току-що е била заредена, като Болуит я е изключил от контакта и е закачил на него хибридното Volvo. Малко след това е избухнал пожара.

Шефът на местната противопожарната служба Андрю Хъд смята, че причината вероятно е в зарядното, но е „прекалено рано това да се твърди със сигурност“. Той обаче призна, че подобен пожар, включващ електрическо превозно средство е първият за него и хората му, като „литиево-йонните батерии са ново огромно предизвикателство за пожарникарите“.



Кадри от мястото на инцидента показват, че Model 3 е напълно унищожен, докато хибридното Volvo има сериозни щети по предницата, които едва ли ще може да бъдат поправени. Къщата и гаражът също са повредени сериозно, но няма пострадали хора.

Подобен инцидент имаше и преди около месец, когато противопожарна служба трябваше да се справи с горящ Tesla Model Y. В крайна сметка огнеборците използваха повече от 36 000 галона вода (близо 140 000 литра), за да овладеят огъня. За сравнение, за гасене на стандартен автомобил са нужни между 300 и 1000 галона (1100-3800 литра).


0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Явно е имал късмет и не е заминала цялата къща
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 3 месеца )
    Е, не така за моите съселяни. Те са умни хора и всичко си ремонтират сами - автомобила, ел инсталацията, ВиК-ти, газовите печки... Много често тези ремонти са причина за пожарите и съответните последици. Хич не си мислете, че причината е в самия автомобил или самата къща, по-скоро в разни оптимисти, дето пипат на места, където не им е работа. А за видеоклипа - опитайте от три пъти да познаете къде се намира мястото за зареждане на Волвото? Отговора го има на снимката.
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    И докато за "копаенето на литий от невръстни дечица" в пустините на Чили се "тровят само дечицата" на хиляди километри от тук, в мъртва пустиня около която на стотици километри няма живот, то ауспусите на екологичната марка, която отделя така нужните емисии на СО2 ТУК в радовете, в съчетание с изключително полезните въглероден окис, и още по полезните азотни окиси, които причиняват смог в градовете, необходим за здравето на децата ни и създават киселинни дъждове, да поливат реколтата и горите.
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Пръцльо, за разлика от вас аз говоря само за неща които знам и не си измислям. Вие постоянно плашите с Грета тумберг и говорите за въглеродни отпечатъци при производството на батерии за електромобили. Много интересно колко сте екологично настроени, когато се говори че за производството на Тесла модел s с най-голямата батерия се отделят 15 т СО2, то това е враг номер едно на планетата, но когато един единствен шофьор отдели от ауспуха на toyota 1300 т СО2е изключително полезно И ДАЖЕ НЕОБХОДИМО!
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Реално ( преди 3 месеца )
    Кoвидианска пропаганда: крушка в банята да изгори, TESLA е виновна. Тва поне им взе баницата и я мразят в черватa.
  • #17
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 3 месеца )
    Бустерчо, въглеродният диоксид винаги е бил съставна част на земната атмосфера и отделянето му по никакъв начин не вреди на "екологията". Растенията го използват за фотосинтеза чрез която произвеждат кислородът който дишаш. Не е хубаво да пишеш за неща от които нямаш понятие.
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Коли както и ел. тротинетки се зареждат само на открито на безопасно разстояние от сгради.
  • #15
    10 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Разбира се че слагаш минуси без да четеш. От истината много боли, а от мисленето два пъти повече. Ако беше прочел че онзи пикап на toyota вече е отделен 660 т въглероден диоксид само от ауспуха без да се е самозапалил, нямаше да задаваш толкова глупави въпроси. А това му е втори такъв пикап. Тоест само този собственик на изключително екологичната марка toyota е отделил в атмосферата над 1300 тона въглероден диоксид, Това са 1 милион и 300 хиляди килограма въглероден диоксид. Доста екологично !
  • #14
    9 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 3 месеца )
    Гостенино както винаги много си загрижен за децата в Конго и изгорелите автомобили на другия край на света Но въобще не ти пука за автомобилите на съседите в Шумен. Не си впечатлен че два автомобила са се само запалили само в рамките на два дни и една сграда е изгоряла в следствие на подобно късо съединение като В статията? Важно е да мислим каквото ни кажат защото не можем да мислим самостоятелно . Вече и за емоциите ви започнаха да се грижат вместо вас, а вие ревете ли ревете.
  • #13
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 3 месеца )
    Два автомобила плюс къща са изгорели.Този умник дали е спестил от ток и евтиното зареждане,за нова къща и два автомобила?