IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla и хибридно Volvo изгоряха при зареждане в гараж на къща

Шведският PHEV е бил закачен на контакта по време на инцидента (ВИДЕО)

Пожар в домашен гараж в Мичиган унищожи два електрифицирани автомобила - Tesla Model 3 и Volvo XC60 Recharge, съобщава MLive. Собственикът на къщата Мартин Болуит разказва, че се е намирал в кухнята, когато е забелязал бял дим на излиза от гаража. Той бързо е събрал жена си и кучето, като те са напуснали къщата, която вече е била обхваната от пламъци.


пожар


Засега липсват други подробности за инцидента, но е известно, че електрическата Tesla току-що е била заредена, като Болуит я е изключил от контакта и е закачил на него хибридното Volvo. Малко след това е избухнал пожара.

Шефът на местната противопожарната служба Андрю Хъд смята, че причината вероятно е в зарядното, но е „прекалено рано това да се твърди със сигурност“. Той обаче призна, че подобен пожар, включващ електрическо превозно средство е първият за него и хората му, като „литиево-йонните батерии са ново огромно предизвикателство за пожарникарите“.



Кадри от мястото на инцидента показват, че Model 3 е напълно унищожен, докато хибридното Volvo има сериозни щети по предницата, които едва ли ще може да бъдат поправени. Къщата и гаражът също са повредени сериозно, но няма пострадали хора.

Подобен инцидент имаше и преди около месец, когато противопожарна служба трябваше да се справи с горящ Tesla Model Y. В крайна сметка огнеборците използваха повече от 36 000 галона вода (близо 140 000 литра), за да овладеят огъня. За сравнение, за гасене на стандартен автомобил са нужни между 300 и 1000 галона (1100-3800 литра).


0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 4 месеца )
    Много ясно,Волвото е виновно,Теслъта не се пали.
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Митичния пак е на първа линия да брани електрокарите.
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Пръц. Този път съм съгласен с мнението ти. Има пожари и без удар, макар и много по-рядко от останалите марки.
  • #9
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 месеца )
    До 4: "Все още няма НИТО ЕДИН случай на Тесла, която доказано се е запалила сама, без преди това да е имало механични поражения по блока батерии." Да бе, а пък драскотините от камъчета също се броят за "механични поражения по блока батерии". Знаем вече че мотото на Тесла е: нашите недоистествани електрощайги са перфектни, за всеки евентуален проблем е виновен собственика.
  • #8
    4 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    на пожара са пристигнали още два екипа от Шумен.При пожара са унищожени около 100 кв.м. покривна конструкция на стопанската постройка, един тон фураж, имущество. Пламъците са ликвидирани с помощта на 19 тона вода. Спасени са къща, два леки автомобила и животни. Вероятна причина за пожара е КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ МЕЖДУ ЕЛ. ПРОВОДНИЦИ.
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    лек автомобил на ул. "Строител в града. На място бил насочен противопожарен екип. При пристигане на място огнеборците установили, че собственикът на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация успял да погаси пламъците, които тръгнали след късо съединение, сам, с помощта на прахов пожарогасител.В 07:36 часа на 16 декември е приет сигнал за пожар в селскостопанска постройка в село Стан. Към ул. Ген. Столетов в селото е насочен екип на РСПБЗН-Нови пазар. На помощ в ликвидиране на пожара са ...
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    МВР.В 14:54 часа на 16 декември е потърсена помощ за гасене на пожар в лек автомобил на ул. Харалан Ангелов в Шумен. На място пристигнал противопожарен екип, който заварил автомобила в пламъци. Установено било, че причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията. Пожарът е погасен с помощта на 600 л вода. Унищожен е. Спасени от опожаряване са друг лек автомобил и фургон.Ден преди това в 16:50 часа в дежурната част на РСПБЗН - Шумен бил приет сигнал за пожар в лек автомобил на ул. ...
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    До 3. Само една сводка от пожарната само в Шумен, само за 2 дни би трябвало да те накара да разМИСЛИШ, но сектантството не позволява МИСЛЕНЕ. Заглавието на статията е : Два автомобила се запалиха в Шумен, горя селскостопанска постройка в село Стан
  • #4
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    "причината вероятно е в зарядното... той призна, че подобен пожар...е първият за него" - това е есенцията на статията. Всичко друго е стръв за кликове - за същите онези анти-електрици, анти-образовани и анти-антиевразийци, в чието съзнание електромобилите се палят всеки ден. Все още няма НИТО ЕДИН случай на Тесла, която доказано се е запалила сама, без преди това да е имало механични поражения по блока батерии. От другите марки - случаи много. Затова винаги казваме - винаги Тесла.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    пак съм #1 ( преди 4 месеца )
    MythBuster, защо ми е да внимавам за "качествено окабеляване и инсталация на зарядното и/или качествено зарядно", когато собственикът на БЕНЗИНОстанцията се е погрижил за тези грижи, когато имам ДВГ и не се налага да мисля, планирам и плащам допълнително за това МПС-то ми да е заредено с каквато там енергия му е нужна?