IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как перфектно BMW E30 избухва в пламъци

Предполага се, че причината за пожара е теч под автомобила (ВИДЕО)

Зашеметяващо видео, в което BMW E30 избухва в пламъци в Южна Африка, се появи във Facebook. Краткият клип показва как колата се движи на заден ход, когато отдолу започва пожар, след което нещата бързо се влошават.


BMW E30 пожар


На видеото се вижда как шофьорът спира BMW-то, докато пламъците се разпространяват по предното стъкло. Водачът бързо излиза и отваря капака, разкривайки цялата степен на бедствието.

Зяпачи се притичват на помощ, но явно никой няма пожарогасител със себе си. Клипът свършва преди да видим последствията от пожара. Те вероятно щяха да бъдат по-малки, ако някой от присъстващите разполагаше с пожарогасител. Вероятно обаче класическото BMW е сериозно пострадало.



Не е ясно каква е причината за пожара. Най-вероятно става въпрос за някакъв вид теч - гориво, течност от кормилното управление или двигателно масло, особено като се има предвид колко бързо се е разпространил огънят.

Не е ясно и дали това е истински E30 325iS, който придоби култов статус в Южна Африка, или кола, проектирана да изглежда като такава. Подразделението на BMW в Южна Африка пусна 325iS в началото на 1990 г. с 2,7-литров редови шестцилиндров двигател, състезателно настроено M3 шаси (което BMW не предлагаше в Южна Африка) и алуминиеви панели на каросерията. Той произвежда 192 к.с. и бързо се превръща в икона в страната.


BMW 333i


Още по-необичайна и рядка беше версията 333i (на снимката) с M30 шест цилиндъра, 3210 куб см работен обем, 197 к.с. и 285 Нм въртящ момент. Тя се произвежда между 1985 и 1987 г. в завода на BMW Rosslyn в Южна Африка, като нейният тираж е едва 204 бройки.

0 от 500