IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкола за 230 000 долара изгоря по време на тест-драйв

Няма пострадали при инцидента с хибридния McLaren Artura (ВИДЕО)

Изминалият уикенд със сигурност ще остане в паметта на дилър на McLaren от Лийдс (Великобритания) като един от най-лошите в живота му. Търговецът и потенциален клиент се качват за тест-драйв на суперколата Artura, но пътуването им, като по чудо, не завършва с трагедия.


пожар


Само километър от дилърски център бензиновият двигател на хибридния модел започва да изпуска дим, а след това и пламъци. Шофьорът отбива встрани от пътя, като заедно с пътника успяват бързо да напуснат автомобила, който пламва и изгаря напълно.

На пристигналия на мястото на инцидента екип на пожарната са му нужни цели 30 минути, за да потуши огъня. През това време струващата над 230 000 долара суперкола изгаря напълно, като единствено част от предницата оцелява, за да може да се разбере от коя марка е автомобилът.



Въпреки настояванията на британските медии, от McLaren все още не са коментирали инцидента, който се разминава без пострадали. Трябва да се отбележи, че през 2022 г. именно Artura беше изтеглен от пазара в САЩ заради потенциален риск от пожар. В документи на производителя са подчертани два случая на изтичане на гориво от системата за впръскване. Първоначално тя беше ремонтирана, но това не помогна и McLaren трябваше да изтегли всички 164 бройки от модела за американския пазар.

Суперколата на британския производител е оборудвана с хибридна система с 3,0-литров бензинов V6 с двойно турбо и електромотор, допълнен от батерия с капацитет 7,4 кВт/ч. Мощността на задвижващата система е 680 к.с. и 719 Нм въртящ момент. Artura дебютира през 2021 г. като наследник на хиперколата P1, като заради различни проблеми стартът на производството му беше отлаган няколко пъти.


0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Щом е хибрид, според антиелектриците единствената възможна причина за пожара е високоволтовата батерия. Даже могат да го докажат с цвета на пламъка! И със сигурност батерията е причинила печат на гориво и подпълването на бензина, а не обратното.