IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комшийски напън: Румъния обеща 30 000 зарядни станции до 2026

В Букурещ са заделили 1.6 милиарда евро за инфраструктура за електромобили

Румъния ще разшири националната си инфраструктура за алтернативни горива, като сега планът на северната ни съседка включва инсталирането на най-малко 30 000 зарядни станции, които трябва да бъдат изградени до средата на 2026 г., обяви еврокомисарят по транспорта Адина Валян по време на събитие за устойчива мобилност в Букурещ.
 
 
зарядни станции
 
 
„В Националния план за възстановяване и устойчивост има очертани проекти, насочени към развитието на националната инфраструктура за алтернативни горива за шосейния транспорт, със специален акцент върху инсталирането на минимум 30 000 зарядни пункта до средата на 2026 г.“, изтъква Валян, цитирана от Euractiv.

Тя спомена текущите дискусии в рамките на Европейската комисия (ЕК) относно определянето на критериите за допустимост за алтернативни горива, считани за устойчиви. Проектите ще бъдат финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост (PNRR).

Валян изрази надежда за по-широко приемане на различните видове биогорива, за да се увеличи техният дял, наред със синтетичните горива. Тя подчерта необходимостта от това разнообразие за постигане на целите за намаляване на въглеродните емисии.

Според нея ЕС трябва да поддържа и развива устойчиви течни алтернативи на алтернативните горива, така че „да можем да се възползваме от големите икономии от мащаба чрез използване на съществуващи тръбопроводи и горивна инфраструктура, и да успеем по-бързо да декарбонизираме съществуващите автомобилни паркове, да намалим разходите за прехода”.

Румъния е заделила приблизително 12 млрд. евро за транспорт, като Валян подчерта, че тези средства надхвърлят традиционната инфраструктура.

„Финансираме иновативни решения в цялата логистична верига, включваща зарядни станции, интелигентни системи за управление на трафика, защитени цифровизирани паркинги за камиони и мултимодални товарни или пътнически терминали. Над 1,6 млрд. евро са заделени например за финансиране на проекти за зарядни станции“, изтъква еврокомисарят.

До момента Румъния е представила пет проекта по програмата за финансиране на зарядни станции.


0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Хайде разкарайте се с простотиите си и оставете хората да водят нормални смислени разговори с аргументи и Факти а не с лъжи и манипулации, заради такива психопати като тебе които са дошли тук с единствената цел да лъжат манипулират и да се заяждат. Ако бях *** щях да те трия без дори да ти чета мненията, защото едно нормално няма!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Знам знам ти нарочно нищо не знаеш и само глупости пишеш за да се заяждаш. И смяташ това за напълно приемливо, и в защото и в живота си такъв Не образуван защото така е модерно. Модерно е антиелектриците да се представите за най-глупавите хора на света и го правите абсолютно нарочно. Нарочно обясняваше как е икономически много по-изгодно да произведен 40 пъти повече енергия отколкото се произвежда в света за да произвеждаме от нея евтино синтетично гориво. Много умно звучи и даже ще си купиш
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    Нещастнико, нарочно ти пиша с правописни грешки и запетаи не на място, само това ли хвана за толкова месеци! Много обичам да подавам грешки на загубеняци, когато са затапени и немогат да отговорят с аргументи по темъта! Можеш да извикаш очителката си по литература и математика да ми порверяват коментарити, ама пак няма да изкараш аргументи защо се субсидира нещо което ти твърдиш, че е супер печалившо!Продължавай да ровиш за грешки, грешко на природата и психическото здравеопазване!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    "Здравеопазване, образувание, сигурност, не са важни!"като гледам наистина е било по-важно да наблегнат най-вече на това второто защото на антиматематиците много ви липсва. Подкрепям с двете си ръце всичките милиарди да ги вложат в образОвание, та да се бяхте образОвали малко, че да ви се беше образУвала някоя друга мозъчна гънка в повече, че мислите губят сцепление като преминават през главата ви и излизат от другата страна без нищо да остане! Няма образОван антиелектрик.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    РУК ( преди 4 месеца )
    Комшиите действат с пари на данъкоплатците, ***!Поредните милиарди от европейския бюджет изхарчени за нещо което ти твърдиш,че е изключително печалившо!Защо бе промит мозък, като са толкова печаливши зарядните и бъдещето е в електричките, частния бизнес не инвестира здраво в тях, а се леят пари от данъците ни! Здравеопазване, образувание, сигурност, не са важни! Важни са милиарди за зарядни и субсидии за електрички!Няма статия за електрички без да се споменават субсииди!Венсеремос другари
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до #1 ( преди 4 месеца )
    Прекалено много са болшевиките у нас, а на тях развитие им не трябва.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    Обеща е ключовата дума.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 4 месеца )
    Комшиите действат, а ние дремем!