IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия иска 80% от бензиностанциите да имат зарядни за електромобили

Правителството има за цел 15 милиона електромобила по пътищата до 2030 година

Германия иска да стане първата страна в Европа, която налага зарядни устройства за електромобили в почти всички бензиностанции на нейна територия. Германският канцлер Олаф Шолц обяви плана за разширяване на зареждането на електрически превозни средства в страната на автомобилното изложение в Мюнхен.


Германия иска 80 процента от бензиностанциите да имат зарядна станция за електромобили


Ройтерс съобщава, че Германия планира да въведе закон, изискващ бензиностанциите да разполагат със зарядни устройства за електрически автомобили, с цел по-нататъшно навлизане на електрическите коли. Канцлерът Шолц каза, че Германия ще стане „първата страна в Европа, която въвежда закон, изискващ операторите на 80 процента от всички бензиностанции да предоставят опции за бързо зареждане с най-малко 150 киловата за електрически коли“.

Той обаче не посочи срокове за инициативата. Германия има 90 000 обществени зарядни станции, но правителството иска да има 1 милион обществени зарядни станции до 2030 г. Съобщава се, че правителството също има за цел да има 15 милиона електромобила по пътищата до 2030 г., но този план също изостава, тъй като Германия към момента има по пътищата си едва около 1,2 милиона електромобила по данни от края на април тази година.

Всичко това идва след като Германия по-рано внесе възражение в последния момент срещу предложената забрана за продажба на автомобили с вътрешно горене в Европа след 2035 година.

0 от 500
  • #45
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 42.Може и толкова да е,ако си бутал Теслата по нанадолнище.
  • #44
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 39.Теб от клетките на маймуните ли те изпуснаха?
  • #43
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Забравих да питам, 6,7 на 100 и той ли е нереален и измислен разход за toyota-та? И ти ли си от онези които вярват че гори 0,5 на 100, защото така пише в рекламите?
  • #42
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 40. Карал съм. Това е разходът. Ти колко искаш да е, след като на магистралата където е най-големия разход е под 20? Или И ти мислиш, че разходът е нисък защото клипа е сниман в Норвегия?
  • #41
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    Жирафа да не излезе зебра или катър?
  • #40
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    Намери някой познат с Тесла да те повози и после да съобщиш колко е разхода.Филмчета с цел реклама в ютуб не се приемат за доказателство,това е фейкнюз.
  • #39
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    37. Е то като се замисля и съществуването на животно като жирафа е нереално за гост и редовно казва че таково животно нема. Вероятно норвежкият въздух при тестовете оказва някакво влияние за да имат толкова нисък разход електромобилите. Представяш ли си, ако мама му позволяваше да гледа YouTube, как щеше да се опули на разхода между два града, който е 1,3kWh /100. Тоест за 20 км бяха изразходени 0,26kWh. Чудно защо този норвежки въздух вдига разхода на toyota и вместо 0,5/100 харчи 6,7/100
  • #38
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 37 ( преди 7 месеца )
    Това е защото норвежкият ток е много по-икономичен, а горивата им са *** и затова toyota те харчи толкова много!
  • #37
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    38 квтч за 300 км?Този разход е нереален,с колко км/ч е карал.Влез в форумите,Тесла под 25 квтч/100 при скорост 140 км/ч няма.Това прилича на твърдението Тойота хибрид с 1,5 л/100.
  • #36
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Я да сметнеш разхода в обратна посока 300 километра заредени на бърза зарядна.