IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерт посочи най-надеждните двигатели на употребявани коли

Основното предимство на тези мотори е отсъствието на ненужни вибрации

Двигателите на марките Toyota, BMW, Mitsubishi, Honda, Mercedes-Benz и Volkswagen се считат за едни от най-надеждните. Това мнение изрази в разговор с "Российская газета" експертът Максим Рязанов.


BMW двигател


Той подчерта, че благодарение на съвременните технологии почти всеки автомобилен двигател има експлоатационен живот от няколко десетилетия. Важен фактор е интензивността на експлоатация, навременната и редовността на поддръжката, както и качеството на компонентите и консумативите, чиято подмяна е периодично необходима за автомобила.

"Конструкцията на двигателя обаче играе най-важна роля – бензиновите двигатели в някои случаи са по-издръжливи от дизеловите, като сред тях за най-надеждни модели се смятат тези на Toyota и BMW, Mitsubishi и Honda, Mercedes-Benz и Volkswagen. Най-важното условие за надежден двигател са ниските нива на вибрации. А автомобилите  с шестцилиндрови двигатели имат най-малко излишни вибрации“, убеден е експертът.

Той дава пример с Volkswagen Passat B7, оборудван в топ версията с атмосферен шестцилиндров двигател с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с. Този модел все още запазва статута си на един от най-надеждните употребявани автомобили именно заради надеждността на двигателя, подчертава експертът. Рязанов уточнява, че най-много му допадат шестцилиндровите двигатели, монтирани и на BMW трета, пета, шеста и седма серия.


0 от 500
  • #8
    19 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Немските двигатели са най-наглите замърсители а хората които ги карат са болни, TDI пред теб веднага се усеща, карай след това зад Тойота или друга нормална кола. А този експерт е открил Америка, говори за двигатели от преди 10 -15 години и такива които са за САЩ и Русия, тук атмосферни двигатели които са вечни няма от толкова.
  • #7
    22 rate up comment 10 rate down comment
    До Enzo ( преди 5 месеца )
    Я сподели кои точно бензинови мотори на ФВ и БМВ си карал и си толкова доволен?
  • #6
    31 rate up comment 57 rate down comment
    Enzo ( преди 5 месеца )
    Пишете страшни простотии от позицията на безпарични стисняци, за които най-важно е да се пести всеки лев. Не сте карали коли - не говорете! Немските коли са просто най-добрите. След притежаване, каране и поддръжка на френски, италиански, японски и немски коли, днес, след повече от 20 години личен опит, мога това да кажа - немските са просто най-добре направени и за това - най-качествени, най-надеждни и най... яки, всъщност. Другото са приказки.
  • #5
    48 rate up comment 20 rate down comment
    Алекс ( преди 5 месеца )
    Тойота и Хонда да,но да определиш маслоядите на БМВ като надеждни двигатели,трябва да си сръбнал доста водка.
  • #4
    47 rate up comment 19 rate down comment
    ( преди 5 месеца )
    Руски експерт по автомобили е нещо като дървено желязо.
  • #3
    37 rate up comment 11 rate down comment
    Баси тъпата статия ( преди 5 месеца )
    Как може да се генерализира, че бензинови двигатели на VW и BMW били надеждни, като точно за тези две марки е напълно обратното?! Японските бензинки са вече друга бира.
  • #2
    26 rate up comment 14 rate down comment
    Абсолютно ( преди 5 месеца )
    Хаха верно е до номер 1,наистина бензинов двг на тея бмв и фаувета няма читав все още :)
  • #1
    53 rate up comment 24 rate down comment
    Вицове ( преди 5 месеца )
    ФВ,БМВ и надеждност и то на двигателите им?!Тоя е експерт, но на водката!