IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 двигателя, които просто няма да умрат

Американски експерти посочиха някои от най-надеждните мотори в историята

Някои шофьори да обичат да бърникат по двигателите на автомобили от време на време, но мнозинството от собствениците гледат на превозните си средства като на уреди за придвижване до и от работа. В случая надеждността е от решаващо значение, като това важи основно за двигателя на автомобила.

Затова и изданието CarBuzz състави списък на най-надеждните двигатели, създавани някога. Колегите ни признават, че може и да са изпуснали някой мотор, тъй като техният брой в историята е огромен. Тези 10 двигателя обаче са се доказали във времето, като се поставя на множество превозни средства.


10 двигателя, които просто няма да умрат (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 5 месеца )
    Някой ще ми каже ли къде се намира "всмукателната гърбица"!!??
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    1756 ( преди 5 месеца )
    MyrhBusyer, а ти акционер ли си на тесла? първата кола ли ти е? адвокат ли си на фирмата? разбери не всички, искат да карат, притежават Ел. автомобил. По статистика повечето притежатели на ел. мислят да се върнат към двг. може би защото Ел. не са съвършени колкото се опитваш да ни убедиш
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Разпродажба! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена----->> https://e.vg/mono
  • #15
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Бай Разбирач ( преди 5 месеца )
    Вземаш Хонда и забравяш за сервизите
  • #14
    1 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    За електромобилите си прав. По подразбиране на един електродвигател няма какво да му стане и е неубиваем, но на практика теслата изминала най-много километри е сменила осем двигателя за 1,6 милиона километра и само две батерии. Стотина хиляди километра е карал с оборотна батерия, първата е издържала половин милион а с втората вече кара милион километра и още е в движение, но двигателите продължават да се чупят - елементарна грешка в дизайна. Новите им дават гаранция 1 милион мили.
  • #13
    3 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    Собствениците на toyota се хвалят че имат 10 годишна гаранция и ако не се лъжа нещо като 150 или 180 000 км. Направи ли ти впечатление описанието на един от двигателите на ford? Не убиваем е дори без поддръжка. Сегашните освен че имат скъпа и сложна поддръжка, са доста капризни в почти всяко едно отношение. Когато надежността ти зависи от 1000 капризни елемента, дори един елемент който струва 10 стотинки и се сменя за една секунда прави автомобилът ти ненадежден, след като те оставя на пътя.
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    10, не си прав, защото ччетеш като дявола евангелието. Прочети пак и се замисли малко над написаното. Никъде не съм написал че са НЕнадеджни, а че са по-сложни (и за ремонт) издържливи според поддръжката. За ел. също е спорно колко са надеждни. Единици са, които се карат като ДВГ по 2-30к годишно.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До MythBuster ( преди 5 месеца )
    Нали за гаранции говорите, че трудно ги изкарват? В Бг достатъчно малко минават по над 20-25к годишно, колкото аз въртя. Явно говориш по картинки, гаранцията е 2г от производителя, останалото е от дилъра или доплащане.Пробега по гаранция е фиксиран на по около 15к-25к годишно, така че все тая.В момента съм с 5г гаранция или 150к км, но става въпрос за достатъчно скъп автомобил.Ако си мислиш, че с 2г гаранция и вероятен пробег от 200к за периода си ОК,то не си!Отделно гаранцията покрива едно нищо
  • #10
    1 rate up comment 8 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    До четири пет и шест. Тоест повтаряте същото като мен, а после ми обяснявате че не съм прав. Без значение каква е причината, повтарям : "ДВГ стават все по ненадеждни, а ел двигателите и батериите все по-надеждни и изпревариха ДВГ по надежност."Все още ли има несъгласни? Вече никой не произвежда надеждни автомобили с ДВГ с които можеш да тръгнеш на околосветско пътешествие и да си сигурен, че няма да изникне проблем по пътя.
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 5 месеца )
    До 7. В тази статия се говори за третия собственик след тебе, ако и втория мине твоите километри. Тебе никой не те брои за толкова малко километри. На някои автомобили при твоето шофиране даже няма да им е минала гаранцията.