IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерт посочи най-надеждните двигатели на употребявани коли

Основното предимство на тези мотори е отсъствието на ненужни вибрации

Двигателите на марките Toyota, BMW, Mitsubishi, Honda, Mercedes-Benz и Volkswagen се считат за едни от най-надеждните. Това мнение изрази в разговор с "Российская газета" експертът Максим Рязанов.


BMW двигател


Той подчерта, че благодарение на съвременните технологии почти всеки автомобилен двигател има експлоатационен живот от няколко десетилетия. Важен фактор е интензивността на експлоатация, навременната и редовността на поддръжката, както и качеството на компонентите и консумативите, чиято подмяна е периодично необходима за автомобила.

"Конструкцията на двигателя обаче играе най-важна роля – бензиновите двигатели в някои случаи са по-издръжливи от дизеловите, като сред тях за най-надеждни модели се смятат тези на Toyota и BMW, Mitsubishi и Honda, Mercedes-Benz и Volkswagen. Най-важното условие за надежден двигател са ниските нива на вибрации. А автомобилите  с шестцилиндрови двигатели имат най-малко излишни вибрации“, убеден е експертът.

Той дава пример с Volkswagen Passat B7, оборудван в топ версията с атмосферен шестцилиндров двигател с обем 3.6 литра и мощност 300 к.с. Този модел все още запазва статута си на един от най-надеждните употребявани автомобили именно заради надеждността на двигателя, подчертава експертът. Рязанов уточнява, че най-много му допадат шестцилиндровите двигатели, монтирани и на BMW трета, пета, шеста и седма серия.


0 от 500
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 4 месеца )
    Всички марки имат силни и слаби двигатели и ако си запознат ще ги избягваш. Аз от 30г.съм на Мерцедес и докато мога ще ги карам макар и втора употреба.
  • #17
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Peri ( преди 4 месеца )
    Golf 1.8-90 надежден безотказно върви вече 400хил.км.!
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 4 месеца )
    Всички специалисти харесват шестаците на БМВ. Защото са направени добре, с много мисъл и опит. Бае *** познава само някви бледи призраци, духове на отдавна умрели БМВта и реве че не стават. Ама истинско БМВ не се купува за 5 или 10 хил. кв. Дори 20 годишните живи и здрави БМВта са над 10хил. евро. И има защо.
  • #15
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Пропов ( преди 4 месеца )
    Не можете да съдите за двигателя от това колко масло гори. Почти всички съвременни двигатели имат конструктивно заложена консумация до 2 литра на 10 хил. км. още като нови. И това няма нищо общо с износването. Нито двигателите, нито маслото са такива каквито са били преди 20 год. Образовайте се малко техниката се развива, за разлика от вас.
  • #14
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Илиян ( преди 4 месеца )
    На много места тук съм споделял личният ми опит с VW Tiguan Allspace 2.0 TDI 4x4 200 ps купен чисто нов преди точно една година. В момента има 27 000 км навъртяни и равносметаката е: гори повече масло от AdBlue. Доливам 1 литър на всеки 7 000 км. В сервиза на VW ми казват, че това е в нормите и напълно нормално. За надеждност и издръжливост няма да говоря, но фактът е налице!!!
  • #13
    32 rate up comment 7 rate down comment
    обективен ( преди 4 месеца )
    Бензиновите двигатели на Хонда са едни от най-надеждните ,от моя 40-е годишен опит.
  • #12
    44 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Фолксваген научиха ли се как се прави бензинов мотор, който не гори маслото по-бързо от бензина?
  • #11
    10 rate up comment 26 rate down comment
    baoGosh ( преди 4 месеца )
    Само 1.9тди Караш и забравяш. Поддържаш ли 1М км, не поддържаш 500к. Тва е истината. Другото сичко е ***!
  • #10
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Оня ( преди 4 месеца )
    Бус, с фиатов двигател. По едно време спря да пали. Като проверихме - нито една свещ не работеше. До този момент зиме и лете е палел само с една свещ.
  • #9
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Гост3 ( преди 4 месеца )
    Та вие сте посочили в статията на капаните марки,особено немските!