IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци създадоха "електромобил"... с 300-литров резервоар

Този всъдеход обещава чудовищна проходимост и 1000 километра автономен пробег

Руската компания Global Terranica започва продажбите на новия верижен електрически всъдеход Expedition. Футуристичната кола, чийто дизайн е разработен от местни специалисти от студиото Cardi, е предназначена за офроуд и водни пътувания. Превозното средство за всички терени се задвижва от два тягови електрически мотора с мощност от 82 конски сили всеки. За удължаване на пробега обаче са добавени и чифт 150-литрови резервоари за гориво и генератор с мощност 54 конски сили. Благодарение на този странен тип задвижване, автомобилът обещава пробег от цели хиляда километра с едно зареждане на резервоарите. При маса от 2400 килограма максималната скорост на всъдехода е 70 километра в час. В момента новият продукт преминава през финални тестове преди да излезе на пазара.


Global Terranica Expedition


Expedition е изграден върху алуминиева платформа с форма на лодка. Такава рамка позволява използването на композитни панели за каросерията. Автомобилът е оборудван с повдигащи се врати, предни и задни люкове, както и обособена част, която може да се превърне в трапезария или спалня.

Благодарение на електрически задвижвани вериги, Expedition е по-маневрен и проходим извън пътя от подобни верижни превозни средства за всички терени. Машината се управлява с помощта на два педала и волан. В допълнение, всъдеходът може да се обърне на място.

0 от 500