IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин призова държавните служители да карат само руски автомобили

Държавният глава се срещна с ръководители на промишлени предприятия

Руският президент Владимир Путин призова руските държавни служители да преминат към изцяло към автомобили руско производство. На среща с ръководители на промишлени предприятия Путин обяви, че различни министерства и ведомства са поискали да продължат закупуването на чужди автомобили.


Lada Vesta


"Казах, че това трябва да бъде абсолютно изключено и всички държавни служители трябва да карат автомобили, произведени в нашата страна", казва Путин. И допълни, ме по този нещата ще изглеждат по-скромно отпреди, но това е добре, по-скоро дори много добре.

„Цялата наша бюрокрация трябва да разбере, че е необходимо да се стремим към развитието на местните марки, родните автомобили и други родни продукти. И цялостната идея за подобряването на качеството на живот трябва да бъде насочена именно към това. Разбира се, не трябва да се изоставя напълно вноса, но някои основни цели трябва да бъдат ориентирани към местните производители".

Към момента всички руски производители ползват държавни субсидии и различни държавни мерки за насърчаване на продажбите им.


 

0 от 500