IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци създадоха "електромобил"... с 300-литров резервоар

Този всъдеход обещава чудовищна проходимост и 1000 километра автономен пробег

Руската компания Global Terranica започва продажбите на новия верижен електрически всъдеход Expedition. Футуристичната кола, чийто дизайн е разработен от местни специалисти от студиото Cardi, е предназначена за офроуд и водни пътувания. Превозното средство за всички терени се задвижва от два тягови електрически мотора с мощност от 82 конски сили всеки. За удължаване на пробега обаче са добавени и чифт 150-литрови резервоари за гориво и генератор с мощност 54 конски сили. Благодарение на този странен тип задвижване, автомобилът обещава пробег от цели хиляда километра с едно зареждане на резервоарите. При маса от 2400 килограма максималната скорост на всъдехода е 70 километра в час. В момента новият продукт преминава през финални тестове преди да излезе на пазара.


Global Terranica Expedition


Expedition е изграден върху алуминиева платформа с форма на лодка. Такава рамка позволява използването на композитни панели за каросерията. Автомобилът е оборудван с повдигащи се врати, предни и задни люкове, както и обособена част, която може да се превърне в трапезария или спалня.

Благодарение на електрически задвижвани вериги, Expedition е по-маневрен и проходим извън пътя от подобни верижни превозни средства за всички терени. Машината се управлява с помощта на два педала и волан. В допълнение, всъдеходът може да се обърне на място.

0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Аз ( преди 4 месеца )
    Еййй.....какво не правят "бушмените" сами и само да не строят пътища!!!
  • #28
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Читател ( преди 4 месеца )
    В Катар като са открили нефт,един бедуин я направи най-богата страна в света. В Русия открили нефт,газ,злато,диаманти,руди,дървесина,въглища.....но още не са открили бедуин.
  • #27
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Газовик ( преди 4 месеца )
    Има страшни глупави дилетанти, които чел, не чел си повтарят, каквото са им написали от хамериканските им "братя". Някой от коментиращите негативно, ако е стъпил в тая Огромна страна - Русия и види за какви разстояния и терени става въпрос, ще проумее, че въпросната амфибия ще е дори с малък радиус на разстояние. Но въпреки това е похвално превозно средство, което ще е щадящо за природата. Браво!
  • #26
    17 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Поредната пропаганда от кремъл
  • #25
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Радо ( преди 4 месеца )
    ... е , оръдие няма ли да има?
  • #24
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Медведев ( преди 4 месеца )
    Благодарение на електрически задвижвани вериги, Expedition е по-маневрен и проходим извън пътя от подобни верижни превозни средства за всички терени. Щоооооо?????
  • #23
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Fury ( преди 4 месеца )
    До ВСВ в СССР не се произвежда 3-осен камион. САЩ ими изпращат Студебейкър, Додж и Уилис (общо около 600 хиляди бр.), които служат като основа на следвоенното производство.
  • #22
    24 rate up comment 16 rate down comment
    ди 21 ( преди 4 месеца )
    Много ти е промит мозъкът от московска пропаганда. САЩ не предоставя само готови камиони - предоставя целите производства - чертежите, машините - всичко. Всички по-нататъшни модели са леки осъвременявания на американските модели.
  • #21
    19 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 15,това бе много отдавна и става въпрос за ГАЗ 51 и ЗИЛ 157,следващите нямат нищо общо с американските разработки,да не говорим,че КАМАЗ си е чисто руска разработка или УрАЛ,който също си е руска разработка. И стига с тези глупости,за ленд лиз и тем подобни.Тази помощ е капка в морето в сравнение на руските нужди през този период,а и те си го платиха до последния цент на краварите.
  • #20
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    До 14 ,***,кат ти е толкоз лесно,що не вземеш ти да го сглобиш от китайски части? Отговора е ***,защото си некадърник и лаймогила.