IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци създадоха "електромобил"... с 300-литров резервоар

Този всъдеход обещава чудовищна проходимост и 1000 километра автономен пробег

Руската компания Global Terranica започва продажбите на новия верижен електрически всъдеход Expedition. Футуристичната кола, чийто дизайн е разработен от местни специалисти от студиото Cardi, е предназначена за офроуд и водни пътувания. Превозното средство за всички терени се задвижва от два тягови електрически мотора с мощност от 82 конски сили всеки. За удължаване на пробега обаче са добавени и чифт 150-литрови резервоари за гориво и генератор с мощност 54 конски сили. Благодарение на този странен тип задвижване, автомобилът обещава пробег от цели хиляда километра с едно зареждане на резервоарите. При маса от 2400 килограма максималната скорост на всъдехода е 70 километра в час. В момента новият продукт преминава през финални тестове преди да излезе на пазара.


Global Terranica Expedition


Expedition е изграден върху алуминиева платформа с форма на лодка. Такава рамка позволява използването на композитни панели за каросерията. Автомобилът е оборудван с повдигащи се врати, предни и задни люкове, както и обособена част, която може да се превърне в трапезария или спалня.

Благодарение на електрически задвижвани вериги, Expedition е по-маневрен и проходим извън пътя от подобни верижни превозни средства за всички терени. Машината се управлява с помощта на два педала и волан. В допълнение, всъдеходът може да се обърне на място.

0 от 500
  • #19
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 13,кво да ги питат бре те си имат пътища и се движат по тях,достатъчно е да натиснеш гугъл мап и да видиш от Москва до Владивосток дали няма път и какъв е . Това е предназначено за там където не стига и човешки крак.Преди да пишеш поне се осведоми. В СрАЩ ,Канада,Финландия да не мислиш,че навсякъде има пътища,а и територийте им са значително по-малки. Русия е държава в която от едната страна е изгрев,а в другата дълбока нощ,7 часови пояса или разликата е 7 часа от единия до другия край.
  • #18
    9 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 12,чудно ми е що не покажеш българския нужник какъв е или безмозъчието ти стига само за плюене по други,които произвеждат. Не се виждаш,че в *** нищо не произвеждаме и всички ни заобикалят и бягат от нас,ми си взел да обсъждаш другите и да се присмиваш. Типично за ниско грамотен и злобен индивид.
  • #17
    13 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 10 затварянето започна,но за европедалите,например Баесеф съкращава към 3000 чонека,ФВ се изнесе в СрАЩ и като цяло маторя на Гейропа Дженедрмания е в колапс,не по-различно е положението в останалата част на старата БЛУДНИЦА/***/ Европа.Виж Русия се въздига и възражда,като придобива още по-голяма самодостатъчност и независимост.
  • #16
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    До 4,ти да не мислиш,че в Канада и СрАЩ навсякъде има пътища,а и двете са по-малки като територия от Русия. Не си показвай некомпетентността по география че си смешен.
  • #15
    12 rate up comment 10 rate down comment
    #3 ( преди 5 месеца )
    Явно не знаеш, че старите руски камиони и всъдеходи са все американски модели, които САЩ им предоставя преди и по време на войната по схемата "Ленд лийз", а те оставят в производство 50 години след това, защото сами нищо не могат да направят.
  • #14
    10 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    По-точно го сглобиха с части от Китай.Както и новият москвич, на който само гумите му слагат в русия :)
  • #13
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Да питат Канада, САЩ, Швеция, Финландия как се правят пътища на север.
  • #12
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Кипейкин ( преди 5 месеца )
    типичен руски нужник.
  • #11
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Sameman ( преди 5 месеца )
    Пробега зависи от дължината на кабела.
  • #10
    20 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Нищо не става от руските фашисти. Скоро ще затворят, че няма да има внос на части.