IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Луксозният руски SUV получава бронирана версия

Новата версия на Aurus Komendant e доработена от местната компания RIDA

Марката Aurus за момента е голямата гордост на руската автомобилна промишленост. След пускането на представителната лимузина Senat, през миналата година компанията навлезе и в луксозния SUV сегмент с модел, носещ гръмкото име Komendant.

Komendant


Московското тунинг ателие RIDA от своя страна вече 30 години се занимава с доработки на луксозни модели, както и с брониране на автомобили. В момента портфолиото на фирмата включва техни бронирани версии на модели като Rolls-Royce Cullinan, Range Rover, Toyota Land Cruiser, Lexus LX и дори собствена серия БТР-и на име Buran.

Отскоро към тези продукти се пресъедини и брониран вариант на Aurus Senat, а най-новото попълнение е бронирано изпълнение на основата на високопроходимия Komendant, което съвсем скоро ще започне да се продава и в изпълнение с удължено междуосно разстояние.


Aurus Komendant


Специалният Komendant  (на втората снимка) ще бъде с половин метър по-дълъг от оригиналния модел - междуосието и задният надвес са увеличени (общата дължина достига до 5880 мм; междуосието е удължено с 500 мм). Декларираното ниво на защита е VR7 + / 8. Това означава, че колата не се страхува от директни удари от малокалибрено оръжие, ръчни гранати и някои взривни устройства.

Aurus Komendant има хибридно задвижване, включващо 4,4-литров бензинов V8 с мощност 598 конски сили, електрически мотор, литиево-йонна батерия и 9-степенен автоматик.

0 от 500