IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механични скорости спасиха скъпо Porsche от кражба

Нападателите се отказаха, след като не успяха да подкарат колата (ВИДЕО)

За пореден път автомобил с ръчни скорости се оказа огромен проблем за крадци, които не знаят как се кара кола с механични скорости. За инцидента съобщава Fox5, като се позова на полицията във Вашингтон.


кражба на кола


Според информацията, инцидентът се е случил в едно предградията на столицата на САЩ. Четирима млади престъпници в червен Nissan Rogue проследяват Porsche 718 Boxster и когато шофьорът му паркирал пред ресторант, те го атакуват, отнемат му ключовете и се опитват да отмъкнат автомобила.

На публикуваните кадри от видеорегистратора се вижда как трима от крадците се връщат в автомобила, с който са пристигнали, а четвъртият сяда зад волана на германската спортна кола. След няколко секунди се чува звукът на двигателя, но той внезапно спира. Крадецът запалва колата отново, но двигателят отново гасне.



Оказва се, че всичко е заради ръчната скоростна кутия, тъй като младият престъпник явно няма представа как се управлява такава кола. След няколко безрезултатни опита нападателите се отказват, скачат в Nissan-а и изчезват. В САЩ, където колите с автоматични трансмисии представляват над 90% от продажбите, подобни случаи не са рядкост, като „механиката“ многократно е действала като надеждна система против кражба.


0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 5 месеца )
    Ми имам пари да да не съм скъсак като тебе айде бегай че вониш
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 5 месеца )
    Ти явно си от най-големите, "богати", *** щом тръгваш, а не потегляш с автоматика си! Крачен ли е твоя?
  • #3
    5 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    А ми защо да карат като в Сащ недоразуменията дизел и ръчка няма.Това са коли за бедняци и нямат никакви предимства пред автоматика.Само глу пак се учи да кара на ръчка защото е беден и не може да си позволи на автоматик.В Бъ Гъ 90% не могат да тръгнат с автоматика например
  • #2
    9 rate up comment 11 rate down comment
    До 1 ( преди 5 месеца )
    Ти сигурно си се научил да караш от раз и никога двигателят не е гаснел?
  • #1
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Резерват за .... ( преди 5 месеца )
    Смятайте, какви *** са болшинството отвъд локвата, щом управлението на автомобил с ръчка е непреодолима пречка!