IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отчете милион продажби в Европа

Американската марка залага на обновения Model 3 за нов ръст на резултатите на континента

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че е достигнала 1 млн продажби в Европа, като това става 14 години след първата поява на нейния модели на Стария континент.


Tesla Model 3


Tesla стартира бизнеса си в Европа през 2009 г. с ограничени доставки на Roadster, а след това на пазарите на континента се появиха Model S през 2012 г. и Model X през 2015 г. Само година по-късно американката марка пусна Model 3, а през 2020 г. към гамата се присъедини и Model Y.

Според информация на агенцията за анализи на автомобилната индустрия JATO Dynamics през 2022 продажбите на четирите модела на Tesla - S, X, 3 и Y, са 232 066 единици. Основната част се пада на Model Y - 137 052, и на Model 3 - 91 475 бройки.


Tesla Model 3


Сега компанията на Илон Мъск се готви за увеличение на тези резултати, като основна роля за това ще играе обновеният Model 3 (на снимкита), който беше представен по-рано тази година. Освен, че има променен външен вид, най-достъпният като цена електромобил на Tesla е и още по-евтин, което също трябва да привлече повече потребители.

Обновеният Model 3 получава и по-голям пробег 553 км (512 км при варианта с предлаганите като опция 19-цолови джанти) и може да се зарежда със скорост до 170 кВт. Двумоторната Lond Range има обявен пробег от 677 км и пикова скорост на зареждане до 250 кВт.


Tesla Model 3


В Tesla са убедени, че промените по модела и най-вече неговата намалена каталожна цена ще увеличат сериозно продажбите му в Европа. И това изглежда напълно логично, тъй като конкурентите на Model 3 все още не могат да постигнат неговия пробег, производителност и скорост на зареждане, а също така и пътно поведение и управление.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Както винаги ще отговоря с цитат, а не с празни приказки:Но ако живеете в жилищен блок? GigaCharger решава този проблем. Нашите зарядни станции са толкова удобни, практични и малки, че могат да бъдат безпроблемно монтирани без да пречат на никой. На стена или директно на паважа. Поръчката е бърза, лесна и безплатна. Просто трябва да ни укажете удобно място и лице за контакт, с който да сключим договор, за да заплащаме изразходения ток. Това е всичко!
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 6 месеца )
    А така ти го каза че зареждането е още по бавно.Още по зле е ако нямаш къща с гараж е и невъзможно тоест ако нямаш гараж зареждаш на общите зарядни станции.Проверих цената на киоовятчас колко пари е значи излиза около лев на квтч за да заредиш батерия от 40+квтч капацитет ти трябват повече парички отколкото на газ и горе долу толкова колкото на бензин и дизел.Тоест без гараж с лична станция няма смисъл от електричка още повече.че има и незареждаеми хибриди
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ще я заредиш от контакта за 10 часа, ама друг път! От обикновен контакт се зарежда за около 20 часа. Но пък на никой не му пука, защото 22 kW зарядна станция оригинална от Тесла с всички екстри и връзка към интернет струва 1 000 лв, ако чак толкова пък бърза да зарежда вкъщи. Но 99% ги устройва да си зареждат по над 10 часа всяка нощ и от обикновен контакт, защото това са 200 километра на ден, а рядко някой минава над 75 000 км годишно
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 6 месеца )
    Естествено вдичко това се постига с бързи зарядни станции имаче от контакта 10 часа е зареждането а бързата зарядна станция води до прегряване и от там запалване на теслитенщо мислитебче горят щото на никой не му се зрежда 10 часа да ама.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Вярно е. Скоростта на зарежда не се измерва точно както и скоростта на движение км/ч - километри в/за час. Тесла е един от лидерите в скорост на зареждане - над 1000 км/ч. Представяне така скоростта на зареждане е много по-разбираема за потребителите отколкото да се каже мощност. Така знаят точно колко трябва да стоят на зарядната станция, за да изминат дадено разстояние и да преценят Дали могат да направят този компромис за да преминат на ток.
  • #1
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Петърчо, с мерната единица ват се измерва мощност, а не скорост! Аман от невежи списвачи!