IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ценовата война между Tesla и Ford се разгаря

Надпреварата ще доведе до поевтиняване и на останалите електромобили, прогнозират експерти

Tesla и Ford неофициално се конкурират за едни и същи купувачи и разбират, че за да бъдат конкурентоспособни при електрическите кросоувъри или във всеки друг сегмент, цената е важен фактор за реализиране на повече продажби.


Tesla vs Ford


„Масло в огъня“ добавиха от Tesla, които пуснаха вариант със задно задвижване в стандартна гама на Model Y, която се превърна в доста атрактивно предложение. Вече ви информирахме за нея, като това е най-достъпната от версиите. Цената на базовия модел Y започва от $43 990.

За тези пари клиентите получават 418 километра пробег от батерия с капацитет 60 kWh. Електрическият мотор, монтиран на задната ос, произвежда 295 конски сили и 420 Нм въртящ момент. Това е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

Ford не чака дълго и веднага се зае със задачата да направи Mustang Mach-E по-евтин. Козът им сега принадлежи на най-достъпната гама Select RWD Standard Range, която започва от $42 995.

За тези пари клиентите също получават автомобил с един двигател, монтиран на задната ос, генериращ 266 конски сили и 430 Нм въртящ момент, достатъчни за ускорение от 0 до 60 мили в час (0-97 км/ч) за 5.8 секунди. Батерийният пакет от 68 kWh съхранява достатъчно енергия за обхват от 250 мили, 10 мили по-малко, отколкото предлага Model Y. Това се равнява на 402 и 418 км, респективно за Ford и за Tesla.

Надпреварата на двата основни играча на американския и не само, пазар тепърва започва и най-вероятно ще доведе до спад в цените и на останалите електромобили, прогнозират експертите.


0 от 500
  • #49
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    С какво да сравнявам Тресла,с Майбах ?
  • #48
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Митичен, започна да пишеш с моя Ник.
  • #47
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Това не е възможно и е фалшива новина. Онзи по долу с очите си е видял как се е запалила Тесла и я е познал по буйните огньове! Такъв буен огън не може да бъде от range rover. Камо ли пък от дизелов защото по митологията тук дизелов автомобил е невъзможно да се запали! Правата Вяра повелява, че 99% от запалените по света автомобили са електрически, а останалите 1% са зле поддържани 20-годишни автомобили с газова уредба.
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Оп, има новини за пожара в Лутън. Причината е пожар на Range Rover. Има го как се запалва... Явно не е Тесла или някакъв електрокар.
  • #45
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост до 11 ( преди 6 месеца )
    Това, че Тесла произвежда само електрически автомобили не е проблем за тях, а предимство. Кривата на продажбите на автомобили по света за първите три тримесечия е ясна като бял ден - бурен ръст на EV и спад на автомобили с ДВГ. Към края на десетилетието малцина потребители ще търсят на пазара автомобили с ДВГ, които по това време ще са и по-скъпи. С ДВГ ще се продават някои премиуми като Мерцедес, БМВ, Порше, но ще бъдат екзотика
  • #44
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост до 7 ( преди 6 месеца )
    Каква Астра, каква Корса сравняваш с Модел Y? Това просто е напълно несериозно. Това са автомобили от съвсем различен клас
  • #43
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 6 месеца )
    Има статии, но все още са спекулации за произхода на пожара. Но в един от материалите пишеше, че в Австралия заради подобен пожар, електрическите автомобили имали някакви ограничение. Аз карам LPG и поради това не мога да паркирам колата в подземни или закрити паркинги. Не ми е проблем и съм свикнал. Ако стане същото с електромобилите, докато станат масови онези незапалими батерии, също не виждам някакъв проблем. А за цените - всеки се бори както може, за да продава стока - кой с какво има!
  • #42
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До 40. Гостенино в Лондон ли си? Затова ли нямаш интернет и не можеш да гледаш YouTube? Дори там можеше да се информираш че всъщност буйните пламъци се наблюдават при пожар на автомобил с ДВГ при запалване на горивото и/или маслото му, а батериите горят с много по-малък пламък като на горелка, но горят по-продължително и не могат да се гасят. Това ли успя да измислиш за да замажеш грешката/лъжата си? Теория на конспирацията, която лъже че пожарът е започнал от дизелов автомобил, за да ги забраня
  • #41
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 6 месеца )
    Тесла си продават много успешно и растат всяка година . Тази година се очаква да надхвърлят 2 млн , а догодина да достигнат 3 . Тази компания не се интересува от Гошо и неговия ДВГтрошляк , а се развива , и променя автоиндустрията из основи.
  • #40
    3 rate up comment 5 rate down comment
    От Лондон ( преди 6 месеца )
    Истината никой няма да ти я каже.Съобщят ли за електрически автомобил запалил паркинга в Лутън, това означава пълна забрана за паркиране на електрически автомобили на обществени места.По буйните огньове си личеше,гори електрически автомобил видях го с очите си.