IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ Tesla Model 3 вече излиза колкото Toyota Corolla

Цената на най-достъпният електромобил на марката падна с 8700 долара

Поредният кръг от намаления на цените, инициирани от главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, изравнява електрическите автомобили с колите, оборудвани с ДВГ, отбелязва Bloomberg.


Tesla Model 3


След новата корекция базовият Model 3 струва 38 990 долара преди данъци и допълнителни такси. Това е с 8700 долара под средната цена на автомобила в САЩ. Поевтиняването обаче ще струва скъпо на Мъск, тъй като хора, запознати със случващото се в компанията, това ще струва 1,2 млрд долара загуби на година.

Началната цена на Tesla Model 3 вече е с 6500 долара по-ниска от тази на BMW 3-Series и с 5800 долара от тази на базовия Mercedes-Benz C-Class. И ако се вземе предвид отстъпката от 7500 долара при покупка на електромобил, тогава Model 3 вече ще струва колкото Toyota Corolla, твърдят от Bloomberg.

Трябва да се направи уточнение, че в случая сравнението не е на директната цена, която трябва да се плати за автомобила, тъй като дори така Model 3 е доста по-скъп от Corolla. Най-популярният модел на Toyota стартира от 21 900 долара, но с оперативните разходи за 3 години цената му скача до 26 850 долара.

В същото време Model 3, благодарение на стимулите за електромобил и икономиите от горива, ще излезе 26 940, ако собственикът му работи в щата Ню йорк, където притежатели на електромобили ползват още 2000 долара бонус.В други региони на САЩ крайната цена след три години шофиране ще бъде различна.

Цената на популярния кросоувър Tesla Model Y също е намалена и тя вече е с 3700 долара по-ниска от средната за пазара. По-скъпите - Model S и Model X, също поевтиняха до исторически минимуми, като всичко това обаче ще се отрази сериозно на финансовото състояние на производителя.


0 от 500
  • #138
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Да се знае ! ( преди 5 месеца )
    Предпочитам Королата, защото е истинска кола а не тролей-б0клук
  • #137
    0 rate up comment 1 rate down comment
    АнтиГлобалист ( преди 6 месеца )
    Заглавието няма нищо общо с текста под него. Толкова объркано написано нещо скоро не бях чел. Оказва се, че не само не е колкото Королата, а доста по-скъп, обаче с някакви условности и смешни изчисления, както и с различни намаления, бонуси и какво ли не и то само в един щат евентуално с много условности и добри пожелания стига цената с оперативните разходи до тази на Корола. Общо взето това е поредната хранилка за електропитеците. Без да чета коментарите съм сигурен, че един от тях се вихри.
  • #136
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Значи продължаваш да твърдиш че убеждавам турбо да си купи сайбър трак? И турбо го е потвърдил? Забрави да кажеш за еластичния колянов вал? Аз мога да ти изброя още стотици грешки които съм си признал след като ме оборите с аргументи. Това че някога съм твърдял нещо не значи, че още го твърдя. Хайде сега ти ми дай един единствен пример в който си си признал грешка? Ей така за разнообразие от хорски срам? Няма такъв познат случай в историята. Ти никога не грешиш И никога няма да сбъркаш!
  • #135
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    До ff.Всички форумни електричари карате електрокари и зареждате безплатно,ама насън.Като се събудите и с въздишка се качвате в пушилника.
  • #134
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Митичен,хванах те в лъжа,която Турбо потвърди.Може би се смяташ за по компетентен от Порше и Стелантис и ги разбираш повече синтетичните горива.Колко синтетични горива си произвел досега?А колко смяташ да произведеш в бъдеще?
  • #133
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ff ( преди 6 месеца )
    най-хубавото на ел кола е, че вече не гледам колко струва бензина и дали н якой арабин не иска нова яхта и вдига цените.От 2 г си зареждам колата директно от покрива на къщата, а пътя до работата си го връщам по 35 цента на километър с годишната декларация. теслата за 5 г ми излиза безплатна....на дълъг път в цивилизованата част от Европа Суперчарджърите са на всеки ъгъл ...и на цена на нормалния ток, за разлика от IONITY и т.н.
  • #132
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Гостенино, нищо ново под слънцето. Умните хора ме разбраха още от първото мнение, написано преди две години, а на вас по 100 мнения в тема са ви малко за да разберете защо синтетичните горива нямат бъдеще. Аз се аргументирах с цифри и факти, като фактите ми бяха дадени от РУК А аз само сметнах цифрите. МОЖЕШ ЛИ ДА СЕ АРГУМЕНТИРАШ КЪДЕ ГРЕША? А дано ама надали. За тебе написаното е като на китайски и нямаш идея за какво говоря. Познах ли? Сега ще отговориш с обида познах ли? Нямаш аргументи позна
  • #131
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Бустер4о, изприказва много приказки, без да кажеш нещо съществено.Само се правиш да изглеждаш по умен.
  • #130
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    След поправката -ще ми обясниш ли как ще накараш населението да инвестира 138 888 евро за производство на гориво за един единствен автомобил? Дори за 25 години и 325 000км с 26 000 литра, само за фотоволтаици по 5,34 евро на литър без завод за улавянето на CO2, без завод за пречистването му, без завод за производство на водород и втечняването, без задължителните не евтини консумативи, заплати, транспорт, земя за заводите и т.н. Има ли смисъл? Как ще станат 3,50 паунда за литър?
  • #129
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Ето че не можеш да смяташ и да ми хванеш грешката, ако не си я намеря сам! Усъмниха ме тези 13 милиона и си направих проверка:"При разход 8 на 100 ще стигне за 18,75 милиона километра. Това е горивото за 1442 автомобила. "Забравил съм да умножа по 100км.При разход 8 на 100 ще стигне за 1800,75 милиона километра. Това е горивото за 144 200 автомобила. Ама те 2 нули тебе не ти правят впечатление, нали?