IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ценовата война между Tesla и Ford се разгаря

Надпреварата ще доведе до поевтиняване и на останалите електромобили, прогнозират експерти

Tesla и Ford неофициално се конкурират за едни и същи купувачи и разбират, че за да бъдат конкурентоспособни при електрическите кросоувъри или във всеки друг сегмент, цената е важен фактор за реализиране на повече продажби.


Tesla vs Ford


„Масло в огъня“ добавиха от Tesla, които пуснаха вариант със задно задвижване в стандартна гама на Model Y, която се превърна в доста атрактивно предложение. Вече ви информирахме за нея, като това е най-достъпната от версиите. Цената на базовия модел Y започва от $43 990.

За тези пари клиентите получават 418 километра пробег от батерия с капацитет 60 kWh. Електрическият мотор, монтиран на задната ос, произвежда 295 конски сили и 420 Нм въртящ момент. Това е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

Ford не чака дълго и веднага се зае със задачата да направи Mustang Mach-E по-евтин. Козът им сега принадлежи на най-достъпната гама Select RWD Standard Range, която започва от $42 995.

За тези пари клиентите също получават автомобил с един двигател, монтиран на задната ос, генериращ 266 конски сили и 430 Нм въртящ момент, достатъчни за ускорение от 0 до 60 мили в час (0-97 км/ч) за 5.8 секунди. Батерийният пакет от 68 kWh съхранява достатъчно енергия за обхват от 250 мили, 10 мили по-малко, отколкото предлага Model Y. Това се равнява на 402 и 418 км, респективно за Ford и за Tesla.

Надпреварата на двата основни играча на американския и не само, пазар тепърва започва и най-вероятно ще доведе до спад в цените и на останалите електромобили, прогнозират експертите.


0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    А писали сме заедно! Тоест по метода на РУК -" като не знаеш нещо потърси го в интернет" Ти като потърси в интернет Какво намери? Въобще и не ми се чака да се излагаш още направо ще ти кажа че пожарът е започнал от дизелов автомобил, заради проблеми с 12 волта инсталация на автомобила. И вместо да ме пращаш да чета наляво надясно, защо не направо не цитираш какво си прочел? Например от вчерашната статия на факти в 10:40 в която беше сигурен че пише за Тесла! ВЯРВАШЕ, че си го прочел!
  • #38
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Гостенино, къде замлъкна? Да не търсиш с лупа къде точно си прочел че Тесла е запалила пожара в Лутън? ВЯРАТА отново ли те изложи? Аз силно вярвам и то не 99 а 100%, че отново няма да си признаеш грешката и или ще се покриеш и ще мълчиш няколко дни, или ще дойдеш да ме пратиш да си пия хапчетата, защото ти развалям опорните точки, но грешка няма да признаеш. Ако въобще е било грешка, а лъжата не е била напълно умишлена. Както и да е, бъди здрав! Изненади няма!
  • #37
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Прояви малко критично мислене и потърси новината на английски.Там си пише пожара тръгва от самовъзпламенила се Тесла.
  • #36
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Винкела ( преди 6 месеца )
    Я съм с Гоуф баце.По улиците са все таралясници,нема Тесла .Имам теслъ в мазето,една голяма и малка.Маам още по къси ***, потник и джапанки.
  • #35
    1 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 6 месеца )
    Война в разгар: Форд воюва, Tesla не знае. Mach-e GT: най-измъчените 130-200 (като Вектра 136 коня). Plaid 100-200: 3.99s (*** Top NL)
  • #34
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Само се колебая между Рифтър и Кади,а времето за избор наближава." С това не мога да ти помогна, съжалявам. Когато не знам нещо, предпочитам да си кажа че не знам и да не давам съвети на база емоции. Казах ти личното си мнение, че аз бих избрал да задържа тази баничарка, ако няма съществени проблеми с външния вид. Все пак както казваш е работен кон и е по-важна надежността и рентабилността. Помисли си колко ремонти можеш да направиш само с разликата, която трябва да доплатиш за нова.
  • #33
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Още чакам фактът от факти който доказва че Тесла е причина за пожара в Лутън. Или и ти прочете като РУК неща които никога не са писани КАТО ЛЪЖЕШ НАГЛО. А после ако някой те изобличи в лъжа ще го обидиш и напсуваш от няколко различни Ника и ще го пратиш в лудницата, защото не иска да ти разпространява лъжите и да се съгласява с тях. Не дай боже забрави да ти сложи плюс, че доколкото разбирам това било признак че говориш истината! Чакаме цитатът?
  • #32
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    С тесльо стигнахме до споразумение,че засега няма електрическа баничарка,която да ми върши работа.Цената е двойна и пробега с едно зареждане е около 200 км извънградско.Само се колебая между Рифтър и Кади,а времето за избор наближава.
  • #31
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Поглеждам навън светло е. Поглеждам часовника 11:06. Поглеждам надолу и съм облечен с дънки. Следователно в целия свят в момента пече слънце и е 11 часа и шест минути и всички са облечени в дънки. Извинявам се Не всички а 99% от хората! Няма начин да не е така ВЯРВАМ го.
  • #30
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Тинтири минтири не е съгласявал с твоите мантри.Както и Турбо не се съгласи да си купи Тесла." Дали има смисъл да споря с тебе, след като си измисляш какво е казал или не е казал някой на база ВЯРА. Ти очевидно даже знаеш много по-добре от мен какво мисля. Точно както си знаел какво мисли автора на статията без да го напише. Със сигурност е знаел че Тесла е причина за пожара в Лутън, но някак си е забравил да го напише но ти ВЯРВАШ, че той знае. ВЯРВАШ и за тинтири и турбо