IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ценовата война между Tesla и Ford се разгаря

Надпреварата ще доведе до поевтиняване и на останалите електромобили, прогнозират експерти

Tesla и Ford неофициално се конкурират за едни и същи купувачи и разбират, че за да бъдат конкурентоспособни при електрическите кросоувъри или във всеки друг сегмент, цената е важен фактор за реализиране на повече продажби.


Tesla vs Ford


„Масло в огъня“ добавиха от Tesla, които пуснаха вариант със задно задвижване в стандартна гама на Model Y, която се превърна в доста атрактивно предложение. Вече ви информирахме за нея, като това е най-достъпната от версиите. Цената на базовия модел Y започва от $43 990.

За тези пари клиентите получават 418 километра пробег от батерия с капацитет 60 kWh. Електрическият мотор, монтиран на задната ос, произвежда 295 конски сили и 420 Нм въртящ момент. Това е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

Ford не чака дълго и веднага се зае със задачата да направи Mustang Mach-E по-евтин. Козът им сега принадлежи на най-достъпната гама Select RWD Standard Range, която започва от $42 995.

За тези пари клиентите също получават автомобил с един двигател, монтиран на задната ос, генериращ 266 конски сили и 430 Нм въртящ момент, достатъчни за ускорение от 0 до 60 мили в час (0-97 км/ч) за 5.8 секунди. Батерийният пакет от 68 kWh съхранява достатъчно енергия за обхват от 250 мили, 10 мили по-малко, отколкото предлага Model Y. Това се равнява на 402 и 418 км, респективно за Ford и за Tesla.

Надпреварата на двата основни играча на американския и не само, пазар тепърва започва и най-вероятно ще доведе до спад в цените и на останалите електромобили, прогнозират експертите.


0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Дори не можеш да си формулираш въпросите и мненията. Можеше просто да зададеш въпрос дали има евтини електромобили за да ти отговорим - твърдо НЕ и да приключим въпроса. Като се прави сравнение се сравняват ябълки с ябълки, Но ти все го избиваш на сравнение на ябълка с крокодил защото и двете били зелени.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Гостенино а колко струва най-евтината s класа на mercedes? То по твоя двоен стандарт излиза че електромобилите са три пъти по-евтини от автомобилите с ДВГ? Как успя да сложиш opel corsa в едно изречение с премиум средно размерен SUV?Сигурен ли си че Корса с 295 коня струва 35 000 лв?Сигурен ли си че ако я накичиш с всички екстри които имат for да или теслата цената ще остане 35 000 лв? Разбираш ли защо с тебе не може да се води конструктивен диалог? Ти не разбираш дори темата на разг ...
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Астра на 47000 лева,Корса на 35000 лева.Цени на други марки да ти извадя ли?
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    До 4.Най доброто подпали колите на паркинга на летището в Лутън.
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Митичен, 99% от хората НЕ купуват кола по мощност и ускорение,гледат цената и размера на автомобила за да им върши работа.Да ти извадя цени за налични автомобили?
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Алекс ( преди 6 месеца )
    FORD се опитва да направи нещо срещу хегемонията на TESLA,но няма шанс.TESLA е най-доброто.
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    ВЯРВАШ ли? Обикновено хората като дават такива МНЕНИЯ, се аргументират с цифри и факти. Дай цена на подобен бензинов SUV с подобни размери, екстри и мощност да видим кои са тези варианти за 45 000 лв? Възможно е и да има, но поне аз не се сещам за какво говориш?
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Една нормална нова бензинова кола може да се купи в България за около 45 к.лв.Много са далече от истината електрокарите.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Най-накрая война, от която да печели крайния потребител.