IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ценовата война между Tesla и Ford се разгаря

Надпреварата ще доведе до поевтиняване и на останалите електромобили, прогнозират експерти

Tesla и Ford неофициално се конкурират за едни и същи купувачи и разбират, че за да бъдат конкурентоспособни при електрическите кросоувъри или във всеки друг сегмент, цената е важен фактор за реализиране на повече продажби.


Tesla vs Ford


„Масло в огъня“ добавиха от Tesla, които пуснаха вариант със задно задвижване в стандартна гама на Model Y, която се превърна в доста атрактивно предложение. Вече ви информирахме за нея, като това е най-достъпната от версиите. Цената на базовия модел Y започва от $43 990.

За тези пари клиентите получават 418 километра пробег от батерия с капацитет 60 kWh. Електрическият мотор, монтиран на задната ос, произвежда 295 конски сили и 420 Нм въртящ момент. Това е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.9 секунди.

Ford не чака дълго и веднага се зае със задачата да направи Mustang Mach-E по-евтин. Козът им сега принадлежи на най-достъпната гама Select RWD Standard Range, която започва от $42 995.

За тези пари клиентите също получават автомобил с един двигател, монтиран на задната ос, генериращ 266 конски сили и 430 Нм въртящ момент, достатъчни за ускорение от 0 до 60 мили в час (0-97 км/ч) за 5.8 секунди. Батерийният пакет от 68 kWh съхранява достатъчно енергия за обхват от 250 мили, 10 мили по-малко, отколкото предлага Model Y. Това се равнява на 402 и 418 км, респективно за Ford и за Tesla.

Надпреварата на двата основни играча на американския и не само, пазар тепърва започва и най-вероятно ще доведе до спад в цените и на останалите електромобили, прогнозират експертите.


0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Гледам през прозореца на цеха паркинга отпред,със стотина автомобила.Не виждам паркирана нито една премиум марка,да не говорим за електрички.
  • #28
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Гостенино, признавам си грешката публично. очевидно изключително много съм те подценил и вярата ти е толкова фанатична, че буквално си измисляш своя реалност без дори да се налага една думичка да се спомене поне за заблуда. Ще ми цитираш ли от тази новина къде въобще става въпрос за Тесла? Поне за електромобил става ли въпрос? Хайде зарежи електромобилите Има ли поне намек за причината на пожара? Фас? Умишлен пожар? Пропан бутан? Бензин? Дизел? Ток? Някаква догадка поне? ВЯРВАШ че е Тесла, нали?
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Митичен,пак лъжеш.Тинтири минтири не е съгласявал с твоите мантри.Както и Турбо не се съгласи да си купи Тесла.
  • #26
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Още веднъж честито за покупката и безаварийно каране! Светът не е черно-бял, както се опитва да ни го представи гост. За всеки влак си има пътници и Ти поне разбираш че въпреки, че вие сте избрали да си купите автомобил в този сегмент, това не е изборът на 99% от населението на хората. Обаче незнайно защо си е втълпил че цял свят мисли точно като него и всеки който мисли различно от него е глyпaк
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    В раздел свят вчера 10:41.
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 6 месеца )
    Всеки купува според нуждите и джоба си.Синът ми си купи Хюндай за 26 х.лева. Избира между Тойота Айго, Фолксваген Ъп, Киа пиканто, Хюндай и10 и други подобни.Избра Хюндай заради доставката от 3 месеца.Не налагам мнението си на никого,всеки сам си избира колата.
  • #23
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "В факти пишеш с многобройните си никове, мислиш ли че не те разпознаваме." Радвам се че продължавам да ви се привиждам. Мисията изпълнена! Един по един митовете са разбити и при споменаването им вече ставате смешни. И тук бавно но постепенно ще ги изкореним. Ето най-върлия защитник на синтетичните горива тинтири минтири вече не им е чак толкова голям защитник и скоро ги обяви за безсмислени, след като ми изслуша аргументите. Очевидно има нещо в главата, за разлика от някои други!
  • #22
    0 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Погледнах и в двата раздела в които преди влизах и пишех - технологии и авто и в нито един няма такава статия. Ще ми кажеш ли как е заглавието, за да я потърся и да видя какво са те излъгали или евентуално ти какво не си избрал или ни поднасяш манипулираната версия на написаното в статията. Но доколкото те познавам, вероятно и статията не си прочел а си извадил извода направо от заглавието. Да и заглавието на новината да видим дали съм познал?
  • #21
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    В факти пишеш с многобройните си никове, мислиш ли че не те разпознаваме.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    За пожара в Лутън.