IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е първата електрическа Toyota Land Cruiser

Засега всъдеходът е само концепция, която показва какво бъдеще го очаква

Toyota Land Cruiser претърпя метаморфоза през последните няколко години, но това не се отрази по никакъв начин на популярността му. Моделът се предлага в най-различни форми и размери по цял свят, като за покупката на някои от тях се чака с години.


Land Cruiser Se


Най-новото допълнение към гамата е Land Cruiser Se - първата изцяло електрическа версия на модела. Засега той е само концепция, която японският производител представи, давайки много малко подробности, но явно това ще е един от пътищата пред всъдехода занапред.

От Toyota посочват, че Land Cruiser Se ще предложи електрическо задвижване с висок въртящ момент и три реда седалки. Компанията подчертава колко тих е този автомобил в градска среда, както и че той е оборудван с най-съвременни технологии, подпомагащи както за движение по нормални пътища, така и извън тях.


Land Cruiser Se


Всъдеходът има монококова конструкция, за която Toyota твърди, че го прави отзивчив и много способен на по-неравен терен. Привидно малкият пътен просвет и гумите с нисък профил обаче донякъде противоречат на това твърдение. Като размери този Land Cruiser е дълъг 5103 мм, широк е 1980 мм и е висок 170 мм, което го прави идентичен с друг модел на японската марка - Grand Highlander.

Засега производителят не разкрива подробности нито броя на двигателите, мощността или дори размера на батерията. Не е ясно и кога ще се появи серийният вариант.


Още снимки на концептуалния електрически всъдеход - вижте в галерията:


0 от 500
  • #48
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Забелязах една грешка в изчисленията. Да видим дали ще я откриете, дори когато я търсите и сте сигурни, че я има!
  • #47
    1 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Гостенино, дал съм ПРИМЕР с ДНЕШНОТО производство на енергия в Германия. Не е ЩЕ , НЕ е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, а РЕАЛНИ И НЕОПРОВЕРЖИМИ ФАКТИ!
  • #46
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    Мити4ен,дай данни за дневното производство на ток и делът на перки и фотоволтаици.Не ми трябват данни само за светлата част на денонощието.Тези данни са моментни т.е. в определен час.Нощес произведения от фотоволтаици ток е 0%. Изчислено за 24 часа общия принос на перки и фотоволтаици е под 3%.
  • #45
    0 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    До МОМЕНТА за ДНЕС в Германия до ТОЗИ ЧАС са произведени 57,2GWh енергия от фотоволтаични централи. Дали е било възможно с тях да бъдат заредени 5,72GWh домашни батерии за съхранение на енергия? Това е само 10% от произведената днес енергия. Тази енергия е достатъчна за измиване на 2,57 МИЛИАРДА километра на ден.
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    В момента ФЕЦ и Вятър доставят 43% от потребяваната мощност. Вярно ли е или не И къде е лъжата?
  • #43
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Обикновено мненията започват така: В МОМЕНТА .....АЕЦ 27,77%1076.77Кондензационни ТЕЦ 23,50%911.12Топлофикационни ТЕЦ 5,16%200.19Заводски ТЕЦ 3,12%121.06ВЕЦ 0,23%8.97Малки ВЕЦ 1,29%49.99ВяЕЦ 2,96%114.94ФЕЦ 35,34%1370.21Био ЕЦ 0,61%23.58Товар на РБ3430.25
  • #42
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Последния Софиянец ( преди 6 месеца )
    Няма да е зле да се въведе лимит на мненията от един потребител ! По темата , Тойота няма да пусне това грозилище поне до 2030-та , то и сегашната им електричка е една ..,.
  • #41
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 месеца )
    На този спейшълист винаги му проверявам опорките.Наскоро твърдеше за 30% производство на ток от перки и фотоволтаици в България.Като се разрових в нета,какво да видя.Бустера ми дава максималното моментно производство от фотоволтаици и перки по обяд.Тоя не прави разлика между моментно и среднодневно. Защото намерих данни за под 3% дял на фотоволтаици и перки като го пресметнеш за 24 часа.Заблуждава те с 10 пъти грешни данни.
  • #40
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Един-единствен въпрос. Прочете ли статията чието заглавие дадох като източник за информация? Риторичен въпрос разбира се! Отговорът е ясен за всички.
  • #39
    3 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 6 месеца )
    До Гост - той не смята, той си измисля!И ако никой не провери какво е писал и не му опонира, той се мисли за страшно умен и успял! Като почнеш да му задаваш въпроси почва да се върти като девица на рук и в един момент бяга!Но човечето има нужда да се чувства важно и умно, затова наляга във всяка тема да налага мнението се на всеки!На мен просто ми е забавен да го гъбаркам!