IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Toyota посочи кой ще си купи новия SUV за 160 000 евро

Акио Тойода вярва, че промененият Century ще се хареса на по-млади хора

Миналия месец Toyota направи немислимото, като превърна Century в SUV, за да го добави към гамата, където от години се намира и седан д това име. Новият модел струва около 160 000 евро и се предлага само в Япония, където цените на всъдеходния флагман на марката - Land Cruiser 300, започват от 32 000 евро.


Toyota Century SUV


Въпреки сериозна сума, президентът на компанията – Акио Тойода, вярва, че Century ще привлече по-млади купувачи. В статия, публикувана от официалното списание Toyota Times, той посочва, че „Century SUV ще подхожда на младите хора, както и на тези, които преди са смятали, че Century [седан] не е за тях".

Бившият главен изпълнителен директор на компанията е категоричен, че новият флагман на Toyota е най-добрият премиум-автомобил не само на марката, но и на Япония. Тойода посочи, че в момента много от високопоставените служители в страната предпочитат да бъдат возени в MPV-модели като Alphard и Vellfire, но сега Century SUV може да изпълнява тази роля.


Toyota Century SUV


Автомобилът се предлага в няколко конфигурации, включително в спортен вариант GRMN, както и във версия с електрически плъзгащи се задни врати. Предстои и излизането на кабриолет с 4 врати, като от Toyota твърдят, че възможностите за персонализиране на автомобила са безбройни.

Независимо от версията, тези SUV Century няма да носят логото на Toyota. Както при едноименния седан, познатият знак е заменен със златен феникс, който препраща към императорското семейство в Япония. Лимузината носи този символ от първото поколение, пуснато през 1967 г.


0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    #7 ( преди 6 месеца )
    Докторът ти каза да не преяждаш с ориз! Че ей кви трошотски таласъми ти се привиждат ...
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    Въпросът е защо не увеличат производството от toyota, а феновете трябва да чакат 5 години? Вероятно защото "ВЯРВАТ" в бъдещето на модела. Дано да знаеш защо се ползват кавичките в случая!
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Това нещо, ако го пуснат за глобална продажба ще се избият за него.Само да ви светна всички разбирачи тук, че ЛК 300 в момента се търгува в Европа на такива пари и орязаните версии не могат да се намерят за под 170-180к лева и то не нови.300 е разпродаден за след пет години на пред, с орязани квоти отгоре на това, защото не могат да смогнат да произвеждат колкото искат хората.Четете, не боли.Из цял свят е пълно с милионери, които ще дадат луди пари за подобно нещо.Да подчертая, не харесвам Тойот
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    За близки до тия пари се взима Урус, иначе младежите освен ако не са наследници на милиони ще си вземат малка кола за града, това чудо от снимката освен някоя лоялна Якудза не виждам кой ще го взима, за САЩ може би е различно.
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    MythBuster ( преди 6 месеца )
    "Акио Тойода ВЯРВА, че промененият Century ще се хареса на по-млади хора" Точно защото се доверяваше на ВЯРАТА си и пренебрегваше реалността, фактите и тенденциите, го изхвърлиха като мръсно коте от поста му. Същият този ВЯРВАШЕ и ОБЕЩАВАШЕ че през 2016 toyota ще произвежда твърдотелни батерии с 1 000 км пробег и бързо зареждане. ВЯРВАШЕ че през 2020 , toyota ще продава по 1 милион водородни автомобила, защото ВЯРВАШЕ че електромобилите не са бъдещето и не може да се печели от тях. вЕрвайте му!
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Е как, всеки младеж, модерен евроатланик без 2ц в джоба сега ще хукне да си поръчва. За тези пари има по интересни алтернативи
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    може и Путин като му се счупи Сената
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Кой ще го купи ( преди 6 месеца )
    Ами той - уволненият Вай-кидо Трошота, кой друг!?
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Nikoi ( преди 6 месеца )
    Къде продават Land Cruiser 300 за от 32 000 евро?!