IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа SUV, с който ще конкурира Rolls-Royce Cullinan

Суперлуксозният Century получава 4 места, плъгащи се задни врати и струва 170 000 долара

Японският производител Toyota представи най-престижния и луксозен модел в гамата си. Той носи името Century и е определя като „японския Rolls-Royce Cullinan“, като в едно нещо вероятно ще превъзхожда британския модел – ще бъде по-ексклузивен, тъй като ще се продават не повече от 30 бройки месечно.


Toyota Century SUV


Century не само е много по-луксозен от всеки SUV на Toyota/Lexus преди него, но е и най-скъпият. Цената му е 25 000 000 йени, което прави приблизително 170 000 долара. Размерите му са внушителни -дължина 5205 мм, широчина 1990 мм и височина 1805 мм. Той е по-къс, но по-широк от седана Century и има само четири места вместо пет. SUV-моделът може да се похвали с голямо междуосие от 2950 мм, а теглото му е 2570 кг.

Достъпът до задните седалки е лесен, тъй като има дръжки за хващане на С-колоните, електрически подвижни странични стъпала и задни врати, които се отварят под ъгъл от 75 градуса. Като алтернатива се предлагат електрически плъзгащи се задни врати, подобни на миниван.


Toyota Century SUV


Точно като седана Century,луксозният SUV e останал без емблемата на Toyota в полза на по-престижната емблема на феникс, намираща се отпред и отзад, както и върху елегантните джанти с много спици.

В основата на Century SUV е платформата TNGA, но с надстройки, направени за устойчивостта на усукване на каросерията и други подобрения за повишаване на комфорта при возене. Toyota поставя прозрачно ламинирано стъкло от страната на кабината на сепаратора на товарното пространство, така че хората, които се отпускат на напълно легналите седалки, да не чуват никакви шумове, идващи от багажника. Освен това има режим Rear Comfort, който веднъж активиран, разпределя силата на шофиране и спиране по такъв начин, че да не безпокои пътниците отзад.


Toyota Century SUV


Новото Century разчита на plug-in хибридно задвижване, базирано на 3,5-литров V6 двигател с трансмисия CVT и задвижване на четирите колела, благодарение на монтиран отзад електрически мотор. Комбинираната мощност е 406 к.с., ката тя съответства на Lexus TX 550h+.

Луксозният модел ще се продава при избрани дилъри в Япония, а Toyota планира да разшири възможностите за персонализиране, като всеки произведен автомобил да е единствен по рода си.


Още снимки на суперлуксозния SUV - вижте в галерията:


0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Смесили са Ролс Ройс с Генезис, на снимките ту хваща ту не хваща око, ама да се види на живо, че по някой път лъжат снимките.Иначе отвътре изглежда добре
  • #18
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Kostoff ( преди 7 месеца )
    Много разбирачи тука...Колко от вас са карали Ролс Ройс и колко Лексъс?
  • #17
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    нема нужда да сравнявяме суперкари V12 или W16 с V6 япончетата толкова си могат да направят ребрандиран лексус за представителни цели
  • #16
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 7 месеца )
    Освен групите на гоуфо и бенвето вече се обособява и оризарска групичка "трошота"! Май най - смешната от 3-те. )))))))))))))))
  • #15
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Мале мале ( преди 7 месеца )
    Я виж ти, на тойота ( в превод "благородно оризище"), като й сложат климатик и автоматик става Ролс ? Хахаххах, мале мале
  • #14
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Факт ( преди 7 месеца )
    Колкото и да се напъвате дойчфеновете кооата не изглежда зле.
  • #13
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Друг Гост ( преди 7 месеца )
    Мдааа... в момента в Ролс Ройс режат с ножовка двигателя си на половина за да станат като Тойота....
  • #12
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Видяла ... ( преди 7 месеца )
    жабата-оризарка, че подковават коня и тя дигнала плавник!
  • #11
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Димитър ( преди 7 месеца )
    Не е случайно, че има една снимка отзад. Адски грозна.
  • #10
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Ахахахаха ( преди 7 месеца )
    Абе хорица, вие Century виждали ли сте някога на живо! Тръгнали да коментират все едно коментират Корола! Та повечето от вас даже в новата Корола не са се качвали!Боже колко мъка има по тоя свят! За Tur2 10 годишна 5ца на БеЕнВе е върха на автомобилостроенето, ама тръгнал Century да обсъжда!Айде коментирай и скоростна кутия да те видя бе разнирачо!Кога точно си карал нещо с тази та ще коментираш!?!